Наші читачі пам'ятають, що з 10 грудня в Україні діє заборона на безкоштовне поширення пластикових пакетів. Раніше можна було почути, і навіть побачити, що люди клали продукти в рукавички з супермаркету. Однак цього разу з'явилася новинка - "авоськи", за допомогою яких деякі магазини обходять закон.

Про це стало відомо завдяки новій публікації колишнього голови Державної екологічної інспекції України Єгора Фірсова в мережі Facebook.

Публікація Єгора Фірсова, скріншот: Facebook
Публікація Єгора Фірсова, скріншот: Facebook

"Весь цивілізований світ думає як зменшити навантаження на навколишнє середовище. Вигадує різні технології. Наші торгаші теж придумали... як обійти закон про одноразові пакетики - поширювати подібні одноразові пластикові авоськи. Кілька днів тому київська мережа магазинів Ультрамаркет вирішила скористатися прогалинами в законі про заборону пакетиків. І почала використовувати своє ноу хау - авоськи. Справжнє свинство.

Публікація Єгора Фірсова, скріншот: Facebook
Публікація Єгора Фірсова, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

По-перше, подібна авоська розкладатиметься років 500. По-друге, саме така сіточка небезпечна для птахів. Нам, як покупцям, теж варто відстежувати, яка мережа щиро і якісно намагається захистити навколишнє середовище - того підтримувати. І ігнорувати тих, для кого гроші на першому місці, а на навколишнє середовище і споживачів плювати.", - пише Фірсов.

Публікація Єгора Фірсова, скріншот: Facebook
Публікація Єгора Фірсова, скріншот: Facebook

Однак в коментарях йому вже встигли відповісти: "Перед тим як приймати закон, потрібно мережу забезпечити альтернативними пакетами (паперові, або швидко розкладаються) ось і весь секрет! Бо, не завжди маєш з собою сумку в сумці зшиту власними руками! А так відірвав пару еко пакетиків і насипав гречки або цукерок! Але у нас все треба ускладнити, щоб люди між собою гризлися як собаки!".

Коментар до публікації, скріншот: Facebook
Коментар до публікації, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, Костянтин Яловий розповів, скільки витрачатимуть прихильники одноразових пакетів.

Як повідомляв Знай.uа, супермаркет придумав, як креативно обійти заборону на пластикові пакети, але дечого не врахував: "Антизолото".

Знай.uа писав, українцям назвали ціни на пластикові пакети в супермаркетах: з 1 лютого 2022 доведеться платити ще більше.