Кабмін встановив мінімальні ціни на великі пластикові пакети. Про це повідомляє портал прес-служби Мінекономіки.

Нові обмеження вступлять з 1 лютого 2022 року і мають на меті знизити кількість використання шкідливого для оточення пластику.

Постанова уряду передбачає установку мінімальної ціни на ті пакети, в яких є стінки товщиною більше п'ятдесяти сантиметрів.

  • 2,00 грн – пакет без ручок і бічних складок;
  • 2,50 грн – пакет без ручок, але з бічними складками або з ручками без бічних складок;
  • 3,00 грн – пакет з ручками і бічними складками.

Крім цього, з березня наступного року набудуть чинності обмеження в магазинах і закладах громадського харчування надтонких пакетів (товщиною стінок не більше п'ятнадцяти мікрометрів), а також просто тонких (з товщиною від п'ятнадцяти до п'ятдесяти мікрометрів) і оксоразлагающихся пластикових пакетів.

Пластиковий пакет, скріншот: YouTube
Пластиковий пакет, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зазначимо, що Верховної Ради був прийнятий закон про обмеження пластикових пакетів 1 липня. Згідно з ним, в магазинах, закладах харчування та обслуговування вводиться заборона використання пластикових пакетів.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе.

Раніше повідомляли, що члени королівської сім'ї стануть героями мультфільму. У ньому постануть намальовані королева Єлизавета II, принци Філіп, Чарльз, Вільям і Гаррі, Кейт Міддлтон, Меган Маркл

Також, звсюдисущий фільм "Мисливці за привидами" спіймали за дивним заняттям. Йдеться про Білла Мюррея, який незважаючи на популярність, є "хлопцем з народу".Як зазначається, актор не настільки "Зоряний", що просто навіть німіє власного агента. Тобто, щоб запропонувати акторові роль, необхідно десь знайти його номер, а потім вже зателефонувати і домовитися про зустріч.