Українці цікавляться, чому їм інколи не враховують до пенсії стаж роботи на шкідливому виробництві. Відповідне питання задали виданню «Пенсійний кур`єр».

Зокрема, два десятка років роботи зі шкідливими умовами «пройшли повз» пенсію автора питання.

«Маю 20 років шкідливого стажу за Списком № 2, гаряча сітка. Чому мені не враховують це під час визначення розміру — пенсії?», - дивується він.

Йому пояснили, що до страхового стажу додатково зараховують по одному року за кожен повний рік стажу роботи (врахованого в одинарному розмірі) на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабінетом Міністрів України, зайнятість на яких давала і дає право на пенсію на пільгових умовах.

Скрін, Facebook Пенсії
Скрін, Facebook Пенсії

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

В його ж випадку, на відміну від Списку № 1, стаж за Списком № 2 дає право лише на зниження пенсійного віку, але не впливає на збільшення розміру пенсії.

«Оскільки Ви працювали за Списком № 2, то свого часу скористалися пільгою і вийшли на пенсію на п'ять років раніше: не в 60, а в 55», - впевнені у виданні.

Нагадаємо, у яких випадках спадок переходить у власність держави? У Мін'юсті розповіли про всі правила і терміни.

Раніше Знай писав, все більше українців відмовляється народжувати дітей - причин багато: від гастриту до хорошої роботи.

Також Знай писав, чоловік заборгував власній дитині і опинився у тюрмі: "От би ви до всіх такі міри".