Держстат ділиться не дуже втішними даними народжуваності в Україні, яка падає восьмий рік поспіль.

З моменту здобуття незалежності, кількість новонароджених немовлят протягом року впало десь в два рази, досягнувши історичного мінімуму. Відомо, що за 2020 рік в Україні померло вдвічі більше людей, ніж народилося. Завідувач відділу досліджень демографічних процесів та демографічної політики Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М. в. Птухи Ірина Курило заявляє, що вимирання не є демографічним терміном, хоча зараз ми тільки й робимо, що скочуємося в демографічну яму.

Демографічна ситуація, фото: Держстат
Демографічна ситуація, фото: Держстат

Все більше і більше українців вважають, що народження більше однієї дитини - це дуже важко. Так розмірковує 40-річна киянка Анна, у якої вже є Малятко, але ось про другу дитину вона навіть не замислюється. Молоді громадяни називають дуже багато причин, чому вони не хочуть мати дітей. Хтось багато часу приділяє роботі, а хтось особисті проблеми зі здоров'ям.

Українці, скріншот: YouTube
Українці, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"У мене досить поширені речі - гастрит, спина болить, трапляється безсоння. Начебто нічого такого, можна було б потерпіти кілька років. Але я не хочу нічого терпіти", - заявляє Олена.

Їй майже 40 років, тому народження дитини - справжнє випробування для її тіла. Про це повідомляє BBC. За офіційними даними, в 1991 році народилося понад 630 тисяч дітей, тоді як в минулому всього 293 тисячі.

Українці, фото знай.иа
Українці, фото знай.иа

Нагадаємо, українці вимирають рекордними темпами: в ООН порахували, скільки нас залишиться до 2050 року

Як повідомляв "Знай.ua", 50 000 гривень на дітей та субсидії безробітним: Марина Лазебна розповіла про нові види соцдопомоги

Знай.ua писав, Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років: головні факти страшної трагедії