Для всіх українців, які мають відношення до виплат по аліментах на утримання малолітніх дітей, з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що в Міністерстві юстиції України повідомили про те, як злісного неплатника позбавили можливості вільно розпоряджатися майном і грошовими коштами на банківських рахунках, а також тимчасово обмежили в ряді цивільних прав.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Мін'юсту в мережі Facebook.

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

"Щоб сісти за кермо автомобіля, житель Корюківської громади на Чернігівщині заплатив 183 тисячі гривень. Потреба в сплаті великої грошової суми з'явилася у громадянина через аліментної заборгованості. Він довго ухилявся від виконання батьківського боргу і сплати 183-тисячного боргу, тому державні виконавці застосували правові санкції.

Неплатника позбавили можливості вільно розпоряджатися майном і грошовими коштами на банківських рахунках, а також тимчасово обмежили в ряді прав, зокрема:

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

- у праві виїзду за кордон;
- у праві керування транспортними засобами;
- у праві використання знаряддям;
- у праві полювання.

Втративши можливість керувати транспортним засобом, батько припинив ігнорувати фінансові потреби сина і погасив борг у повному обсязі. Завдяки цьому чоловік знову отримав можливість вільно користуватися автомобілем і не шукати альтернативних способів пересування.", — повідомляють в Мін'юсті.

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, чоловік заборгував власній дитині і опинився у в'язниці: "От би ви до всіх такі заходи".

Як повідомляв Знай.uа, позбавлення батьківських прав через аліменти: у Мін'юсті розповіли, в яких випадках українці можуть попрощатися зі своїми дітьми.

Знай.uа писав, українець сплатив аліменти власній дитині лише після арешту майна: поки уникав обов'язків, набігло понад 300 тисяч.