В Україні підвищили прожитковий мінімум, тому з 2022 року відповідно до цього зростуть фіксовані суми аліментів для батьків, які проживають поза родиною.

Про це йдеться на Урядовому порталі.

Згідно зі статистикою, наразі понад 17% дітей в Україні живуть у неповних сім'ях – це майже 700 тисяч. Щоб допомогти фінансово матері або батькові, які самостійно виховують дитину, законом передбачені аліменти.

Розмір цих виплат залежить від встановленого державою прожиткового мінімуму - вони не можуть бути менше 50% від прожиткового мінімуму. Окрім того, на розмір аліментів впливає і вік дитини - адже у процесі дорослішання потреби малюка ростуть.

Розмір аліментів у 2022 році

Прожитковий мінімум підвищать вже з 1 грудня 2021 року до 2 393 грн, тому разом з ним зросте і сума аліментів. Тому вже дуже скоро батьки, які самотужки виховують дитину, отримають на дітей до 6 років мінімум у 1 050 гривень, а від 6 до 18 років – 1 309 гривень.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Юристи нагадують, що розмір аліментів також залежить від доходу батька або матері, які сплачують виплати. Закон встановлює не тільки мінімальний розмір аліментів, а й максимальний - 10 прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку.

Аліменти після 18 років

Якщо дитина після 18 років продовжує навчання, то батько або мати, які не проживають з ним, повинні продовжувати платити аліменти, поки триває навчання, але не довше, ніж до досягнення 23-річного віку.

Нагадаємо, українка залишилася без пенсії, незважаючи на шкідливу професію - "Продовжуйте працювати". Жінка 10 років гарувала у психінтернаті медсестрою заради подвійного стажу, а їй відмовили у пенсії

Раніше Знай писав, що пенсіонерів у 2022 прирекли на бідність: Кабмін зібрався урізати мінімалку. У 2022 році розмір пенсій в Україні не досягне навіть межі бідності.

Також Знай повідомляв, трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року.