Українцю довелося сплатити боргу по аліментах на суму майже 150 тисяч гривень аби безперешкодно виїхати закордон.


Про це повідомили у Міністерстві юстиції України.
Так, стало відомо, що з листопада 2009 року у Нікопольському відділі державної виконавчої служби у Дніпрі перебувало виконавче провадження про стягнення аліментів на користь дитини у розмірі 1/6 частини доходів.

Аліменти, фото Знай
Аліменти, фото Знай

Зазначається, що у березні 2018 року боржник перестав виплачувати аліменти дитині. Саме тому після постанови державного виконавця було накладено арешт на майно боржника, а відомості внесені до Державних реєстрів речових прав рухомого та нерухомого майна. До того ж до боржника застосували заходи, передбачені частиною 9 статті 71 Закону України "Про виконавче провадження".

Аліменти, фото Знай
Аліменти, фото Знай

Згодом, аби виїхати за кордон, боржник сплатив аліменти у сумі 146 687 грн, штраф у сумі 29 941 грн та виконавчий збір у сумі 14 668 грн.

"Загалом органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції з початку 2021 року стягнули 6,1 млрд грн аліментних платежів. З них 1,2 млн грн стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених законом обмежень", - сказано у повідомленні Мін'юсту.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, саппорт-аліменти: українцям запропонували прирівняти допомогу на дітей до середньої зарплати. Саппорт-аліменти давно запроваджено у Каліфорнії (США)

Раніше Знай писав, підвищення тарифу на розподіл газу стане вбивчим для українських підприємств – експерт. "Підвищувати нам тарифи ще на щось – це просто нереально"

Також Знай повідомляв, отримують по 90 тисяч гривень на місяць і не платять у ПФУ: українці вимагають скасувати "податкові канікули" для заможних