Старший солдат Костянтин з похідним прізвиськом "Костян", що захищає Україну від країни-агресора на сході в одній з механізованих бригад ЗСУ, розповів, що його змотивувало відправитися на фронт до українських бійців.

Про це стало відомо від офіційного джерела Операцій Об'єднаних сил.

Костянтин працював на Донбасі звичайним будівельником, вів спокійне і розмірене життя до того, як армія країни-агресора увірвалася в його рідне місто і зруйнувала все, в тому числі і створене його руками. Влітку 2014 року він прийняв рішення вступити до лав ЗСУ і захищати територію України. Під час чергової хвилі мобілізації Костянтин оформив необхідні документи і приєднався до однієї з механізованих бригад, а вже через місяць в її складі брав участь у боях за Станицю Луганську. Костян вже більше 7 років знаходиться в самому епіцентрі війни і несе службу в ЗСУ.

Донбас / фото: ООС
Донбас / фото: ООС

"Відкинути ворога, звільнивши частину Донецької та Луганської областей та закріпитися на тих позиціях, де ми зараз стоїмо, українська армія змогла завдяки згуртованості та розумінню того, що ми є нащадками славетного козацького роду, маємо український незламний дух. Ми - Нація! І за це варто боротися!"-заявив Костянтин.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Боєць з болем згадує про всі втрати за час своєї служби, про загиблих 20-річних юнаків і смерть першого побратима на лінії фронту.

Війна на Донбасі, фото з вільних джерел
Війна на Донбасі, фото з вільних джерел

Але, ця війна також допомогла йому знайти сім'ю. З майбутньою дружиною військовий познайомився в одній з бригад, в яких проходив службу. Кілька років тому вони одружилися, а зараз виховують чотирьох дітей. Не так давно сім'я придбала будинок, гроші на який виділила держава. Зараз дружина Костянтина облаштовує побут, створює сімейний затишок, а військовий в черговий раз несе варту буквально в декількох десятках кілометрів від будинку.

"Знаєте, ця війна, як би це не звучало страшно, до кращого. Вона стала лакмусовим папірцем, продемонструвавши хто є хто. Спочатку російська пропаганда відокремила тих, хто вирішив, що він росіянин або слуга Московії. Вони тоді мирним шляхом пішли з України, отримали російські паспорти. І це добре, адже зрадники нам потрібні. А коли українські військові звільняли донбаські міста, слідом за бойовиками пішли ті, хто за горілку або сигарети готові продати Батьківщину, вбити людину. Нащо нам такі громадяни? Нехай сидять по той бік фронту, а згодом ми, українська армія, доберемося й до них", – поділився думками військовий.

Воїн ЗСУ Костянтин, фото ООС
Воїн ЗСУ Костянтин, фото ООС

Нагадаємо, пише пісні попри свист куль над головою: відважний хлопець пішов у ЗСУ, щоб завоювати для України перемогу

Як повідомляв Знай.uа, українка вступила до лав ЗСУ після 3 років полону: не здалася після тортур і насильства

Також портал Знай.uа писав, що воїна ЗСУ терміново доставили в лікарню після обстрілу - путінські окупанти не зупинилися навіть з приходом холодів