Пресслужба Операції Об'єднаних Сил у соціальній мережі Facebook продовжує розповідати історії українських воїнів ЗСУ, які захищають нас і наші землі від путінських окупантів на Донбасі.
Зараз торкнулися життя Олександра і його сина, які злегка "зламали" традиції, коли діти йдуть по стопах батьків при виборі професії. Тому що, спочатку Дмитро пішов служити в ЗСУ, до лав механізованого підрозділу танкової бригади, і вже потім його тато. Це сталося ще п'ять років тому.

Український військовослужбовець, фото: Facebook
Український військовослужбовець, фото: Facebook

"Мені тоді було 24 роки і я якраз звільнився зі строкової служби. Однак без погон відпочив лише місяць і на початку вересня 2016-го прийшов до військкомату. Місяць по тому, коли я був у навчальному центрі Збройних Сил України, стати воїном-контрактником вирішив і мій батько Олександр Анатолійович", - говорить Дмитро.

Але ж Олександр Анатолійович теж свого часу відслужив строкову, будучи сержантом запасу. Він довго вагався через призов в армію, адже з початку війни допомагав волонтерам і працював начальником зміни на заводі-гіганті щосили. Однак, коли його син Дмитро твердо вирішив опинитися на Донбасі, захищаючи Україну, чоловік відчув провину і, в 50-річному віці, приєднався до Дмитра.

Український військовослужбовець, фото: Facebook
Український військовослужбовець, фото: Facebook

Зараз вони обидва відповідають за долі підлеглих. Олександр каже, що його син дуже змінився, бо навчився думати на майбутнє, усвідомив всю відповідальність за бойові завдання.

"До речі, разом з сином пройшли бойове хрещення тут, на Луганщині біля Попасної. Сьогодні ж перебуваємо вже в п'ятій ротації на сході", - зазначив 55-річний воїн ЗСУ.

Нагадаємо, пережив розлучення і не знав, як існувати далі: українцю з позивним "Майор" фронт замінив втрачену сім'ю

Як повідомляв "Знай.ua", юний лейтенант взяв на себе відповідальність за життя товаришів, з 17 років у берцях - "Пройдемо по Луганську з синьо-жовтим прапором"

Знай.ua писав, потужна історія українського розвідника Павла, який з перших днів війни захищає рідну землю: кинув гроші заради захисту найближчих