У п'ятницю, 17 грудня відзначається День святої Варвари. Є кілька прикмет і традицій на цей день, які потрібно зробити всім жінкам, щоб принести в своє життя благополуччя.

У цей день православна церква вшановує пам'ять великомучениці Варвари. Народилася вона в місті Іліополь. Батько був язичником, а мати дуже рано загинула. Коли папа побачив, що Варвара пішла в християнську віру, то віддав її під суд місцевої влади. Тривалий час її катували, але коли вона прокинулася, то на її тілі не було жодної подряпини. Імператор був дуже злий, і наказав батькові її вбити. Зараз її мощі знаходяться в соборі святого Володимира, що розташовується в столиці.

Свята Варвара, фото: вільне джерело
Свята Варвара, фото: вільне джерело

Існує кілька традицій на цей день. Наприклад, обов'язково сходіть до церкви, поставте свічку, помоліться, і попросіть у святої Варвари здоров'я своїм дітям, благополуччя, а також захисту від чоловіка і його матері, тобто, свекрухи.

У цей день жінки починають готувати солодощі, а чоловіки варять пиво за власним рецептом.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Свята Варвара, фото: вільне джерело
Свята Варвара, фото: вільне джерело

У цей день не рекомендується прати, шити, а також займатися домашніми справами. По можливості найкраще залишитися вдома, і провести час зі своєю сім'єю. Не варто лаятися, лихословити, найкраще залишатися стриманим.

На Варвару день ангела святкують такі імена: Іван, Варвара, Геннадій, Уляна, Яна.

Є кілька молитов на цей день:

Свята Варвара, фото: вільне джерело
Свята Варвара, фото: вільне джерело

Свята Варвара, Божа Угодниця. Як Господь благословляє на шлюб, нехай мені не зустрінеться ворог. Я тільки благаю про заміжжя вірному, щоб коханий не здався поганим. Особисто готова до сім'ї благородної, захисту від чуми чужорідної. Заміжня буду молитися Христу, в потрібні дні віддаючись посту. Хай буде воля твоя. Амінь.

--------

Свята Великомучениці Варваро! Я згадую сьогодні муки, які Ти перетерпіла за віру у Пресвяту Тройцю й прошу Тебе: молися за мене до Бога-Отця, щоб дав мені сили перемогти різні земські нахили, серце ж і душу піднеси до небесних речей.

Молися до Бога-Сина, щоб за Його ласкою я покинувши(-ла) дотеперішню сонливість і лінивство й почав ревного ходити дорогами святого Євангелія.

Моли й Святого Духа, щоб відновив мене, скріпив і освятив.

Свята Великомучениці Варваро! Нехай рани Твого святого тіла уздоровлять рани, які мої душі завдав гріх, а Твоя невинно пролита кров нехай очистити мене.

Через муки й смерть Твою, молю тобі, свята Великомучениці Варваро, не дай мені вмерти без покути й не прийнявши святі Тайни Тіла й Крові Господа нашого Ісуса Христа. Амінь.”

Нагадаємо, що у ПЦУ розповіли, чи можна жінкам ходити в храм під час менструації

Раніше повідомлялося, що Преподобного Романа і Знамення Пресвятої Богородиці: що потрібно зробити кожній жінці

Також, чудотворець і чарівний ослик-помічник: п'ять цікавих історій для дітей про Святого Миколая