Рано чи пізно діти починають діймати своїх батьків питаннями про Святого Миколая - А де він живе? А як він встигає принести подарунки всім дітям? А можна його побачити? Чим ближче до свята, тим більше діти вимагають подробиць про Миколая.

Пропонуємо вам п'ять цікавих відповідей на питання, чи існує Святий Миколай, передає "Освіторія".

Історія для найменших


Святий Миколай — це Чудотворець, він уміє робити різні дива. Він має чарівну книгу, в якій записує чи був ти чемним. Якщо цілий рік ти був слухняним, то Миколайчик покладе тобі під подушку подарунок. Якщо ж ти не слухався, замість подарунка знайдеш різочку.

День святого Миколая , скрін - YouTube
День святого Миколая , скрін - YouTube

Святий Миколай дуже добрий, тому якщо ти зробив шкоду, але щиро попросив пробачення, він викреслить цей поганий вчинок зі своєї книги. У Миколая є помічник — ослик. Він також чарівний, бо за одну ніч встигає принести подарунки всім-всім дітям.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ой хто, хто Миколая любить"

Коли дитині виповнюється 4 роки у неї виникає тисячу питань "чому". В такому віці дитині вже потрібні не тільки оповідки, а й справжні докази. Саме тому можна з дитиною відвідати резиденцію Святого Миколая. Однак, для цього потрібно підготуватися й вивчити колядку "Ой, хто, хто Миколая любить". Також можна допомогти дитині скласти власний список хороших вчинків і провин, адже Святий Миколай обов’язково про це запитає і пригостить медяним пряником.

Листи і подарунки Миколаю

Коли дитина вже вчиться писати, можна взятися за лист до Святого Миколая. Запропонуйте дитині свою допомогу в цій справі і скористайтеся нагодою розповісти історію про Святого. Миколай був християнським священником, у спадок від своїх батьків він отримав чимало грошей. І найбільше його засмучували біди і злидні інших людей. Якось він дізнався, що один бідний селянин не мав грошей для приданого своїм трьом донькам. Тож Миколай таємно поклав їм у хату три мішечки золота — по одному для кожної дівчини.

У листі можна пригадати про перемоги, досягнення і невдачі дитини. А також попросити справді потрібний, змістовний подарунок для себе або когось із рідних.

Лови Святого Миколая


У житті кожної дитини настає період, коли неодмінно хочеться спіймати Святого Миколая. Зазвичай це відбувається у 8–9 років. Діти намагатимуться не спати всю ніч, щоб не проґавити Миколая. Саме час розповісти наступну історію — про цілком реальних помічників Святого Миколая.

Микола Чудотворець — реальна історична постать, християнський священник, який народився в Патарі на території сучасної Туреччини. І сьогодні в місті Міра у Туреччині можна побачити рештки стародавнього храму, у якому служив Святий Миколай.

День святого Миколая , скрін - YouTube
День святого Миколая , скрін - YouTube

Після загибелі батьків він роздав увесь свій великий спадок бідним людям. Він не чекав, що його проситимуть про допомогу, а сам шукав тих, хто найбільше потребував його підтримки. І справжні дарунки Миколая — не забавки чи цукерки, а захист дітей від усього злого і поганого. А іграшки під подушкою — це приємний бонус за наполегливу роботу дитини. І звісно, ці милі сюрпризи привозить спеціальна служба доставки Святого Миколая — мама і тато.

Станьте таємним Сантою


10 років — саме час для серйозної розмови. Це справді урочистий момент, коли ви повідомите дитині, що вона теж може бути трішки Святим Миколаєм.

Веселий бородань на санях, запряжених оленями вперше з'явився в поемі "Різдвяний гість" американського поета 19 століття Клемента Кларка Мура. Він вигадав імена північних оленів Санти, описав як і о котрій годині Санта залазить у будинок і розкладає подарунки в шкарпетки біля каміна. Мур, так би мовити, зробив ребрендинг образу Святого Миколая для американських дітей.

Тож байдуже, чи обере ваша дитина бути таємним Миколайчиком, чи Secret Santa — тут головне не ім’я, а ідея: допомогти, зробити подарунок і провести час із тими, хто цього найбільше потребує. Такий подарунок можна зробити незнайомцю з будинку для літніх людей, чи для дитини з інтернату. Якщо дитина любить тварин, чому б не стати таємним Миколаєм для вухастих мешканців притулку для собак. Або навіть влаштувати різдвяний бенкет для вуличних котів вашого району.

Найголовніше аби дитина отримала почуття радості від дарування, тоді її сумніви щодо існування Святого Миколая остаточно зникнуть.

Нагадаємо, 2022 рік - Чорного Водяного Тигра: у скільки українцям обійдеться святкова ялинка

Також Знай писав, олів'є, банка сардин і борода Санта Клауса: Кошовий з "Кварталу 95" показав, як весело зустріти Рік Тигра. Комік і актор показали, як правильно потрібно зустрічати Новий Рік.

Раніше Знай повідомляв, що чекає на киян на Софійській площі під час святкування Нового року 2022. Став відомий комплекс заходів для підготовки до Нового року