У Мінцифрі розповіли про запуск пілотного проєкту, який допоможе в розробці е-гривні. Він повинен стати, так би мовити, драйвером платіжних інновацій у банківському секторі України.


У ході цього пілотного проєкту фахівці зможуть проаналізувати ефективність технологічних рішень, які можуть бути використані під час розробки е-гривні.
Зазначається, що у межах цього проєкту частина співробітників державного підприємства "Дія" отримають електронні гроші з можливістю програмування. Такі кошти дозволяють визначити напрямок їхнього використання.

Гривня, фото з відкритих джерел
Гривня, фото з відкритих джерел

Цей пілотний проєкт реалізується ТАСКОМБАНКОМ, фінтех-компанією Bitt та Stellar Development Foundation за підтримки Мінцифри.

"Пілот стане важливим драйвером платіжних інновацій у банківському секторі України. Для українців нова форма гривні може суттєво здешевити грошові перекази та посилити безпеку особистих фінансів. Очікуємо результати пілоту, про які буде відомо вже у 2022 році", - зазначили у Мінцифрі.

Нагадаємо, зник запис, помилки в номері й неуважність лікаря: експерти пояснили, чи можна отримати сертифікат в "Дії" попри всі збої

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше Знай писав, Дія "впала" під натиском охочих отримати 1000 за вакцинацію: пропали документи і сертифікати