СБУ викрила міжнародну хакерську групу, яка викрадала паролі та продавала конфіденційну інформацію громадян.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.
СБУ викрила групу хакерів, які позиціювали себе, як учасники міжнародного угруповання "Phoenix". За даними слідства, до складу угруповання входило 5 громадян України, мешканців Києва та Харкова. Відомо, що зловмисники використовували спеціально розроблене програмне забезпечення і технічні засоби.

СБУ викрила міжнародну хакерську групу
СБУ викрила міжнародну хакерську групу

Для отримання доступу до облікових записів користувачів хакери використовували копії сайтів відомих виробників мобільних пристроїв "Apple", "Samsung" та ін. Під час завантаження такого застосунку користувач надавав підробному сайту пароль до свого облікового запису. Потім зловмисники копіювали інформацію, що зберігалася на зламаному телефоні.

СБУ викрила міжнародну хакерську групу
СБУ викрила міжнародну хакерську групу

Отримавши дані зловмисники знімали кошти з рахунків громадян та продавали третім особам інформацію про їхнє приватне життя. Зазначається, що в середньому це коштувало $200.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також задокументовано, що ще одним видом діяльності зловмисників було розблокування викрадених та загублених гаджетів виробництва "Apple". Згодом їх продавали через мережу підконтрольних магазинів у Києві та Харкові.

СБУ викрила міжнародну хакерську групу
СБУ викрила міжнародну хакерську групу

Слідчі з'ясували, що хакери вели свою "діяльність" понад 2 роки, а їх жертвами за цей час стали кілька сотень осіб. Наразі вирішується питання щодо оголошення про підозру учасникам угруповання за ст. 361 Кримінального кодексу України. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, небезпека на дому: як шахраї крадуть ваші дані. Експерти назвали найпоширеніші способи психологічного впливу, якими користуються шахраї в Інтернеті

Раніше Знай писав, зник запис, помилки в номері й неуважність лікаря: експерти пояснили, чи можна отримати сертифікат в "Дії" попри всі збої

Також Знай повідомляв, 21-річний українець, який підробив "Дію", отримав посаду в Мінцифри: "Хакер займається..."