По 100 гривень за пляшку: соняшникова олія подорожчає майже вдвічі перед Різдвом, в чому причина

За прогнозами Укроліяпрому, якщо збережеться нинішня динаміка експортних цін на соняшникову олію, які орієнтовані на світовий ринок, то подорожчання олії продовжиться. Цьому сприятимуть і ціни на насіння соняшнику, які вже досягли 25 тисяч гривень за тонну, і зростання вартості електроенергії.

Орієнтовний стрибок ціни на соняшникову олію для внутрішнього ринку-близько 10 відсотків від нинішньої вартості. Разом з тим, експерти відкидають думку, що вартість літра соняшникової олії може досягти 100 гривень у найближчому майбутньому.

Соняшникова олія. Фото: Today.ua
Соняшникова олія. Фото: Today.ua
Соняшникова олія. Фото: Today.ua

Внучка Софії Ротару виклала кадри з весілля і ніжний поцілунок з обранцем: "Кохання..."

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Цього разу Соня Євдокименко вирішила поділитися новими фотографіями. Внучка Софії Ротару разом з улюбленим IT-підприємцем Денисом вирушили на весілля до знайомих і продемонстрували свої розкішні вбрання.

На одній з фотографій Соня Євдокименко позувала серед місця, де проходила церемонія. Для такої події дівчина одягла спідницю довжини міді фісташкового кольору і кофточку такого ж кольору. Свій образ Соня доповнила червоними туфлями на підборах і стильними прикрасами. На одному з фото Соня Євдокименко позувала ніжно обіймаючись з коханим. На фото його обличчя майже не видно, адже він цілує Соню в щічку.

Фото зі сторінки Соні Євдокименко
Фото зі сторінки Соні Євдокименко

Від 3900 до 4500 гривень: у Мінсоцполітики розповіли, як зміняться пенсія і прожитковий мінімум у 2022 році

Станом на 1 грудня 2021 року розмір фактичного прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб становив 3723 гривні, а середня пенсія становила 3980 гривень.

За прогнозами відомства, запланована на 2022 рік реалізація етапів підвищення пенсій повинна забезпечити зростання середньої пенсії до 4533 гривень вже до 1 грудня 2022 року. Це на 15 відсотків перевищить очікуваний фактичний розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних людей станом на цю дату.

Пенсія, фото з apnews
Пенсія, фото з apnews

Солістку Go_a Катю Павленко силою "заблокували" в таксі: "Я не могла вийти, він закрив двері"

Справа в тому, що не так давно з артисткою стався неприємний інцидент, про який вона розповіла у себе на сторінці в соціальній мережі Instagram. Катерина Павленко записала кілька історій, де все детально розповіла. Вона поспішала на інтерв'ю, тому прийняла рішення відправитися туди на таксі, так як вже спізнювалася. Раптом, водія зупинили співробітники поліції на дорозі.

"Хвилин 20 вони намагалися розібратися, потім водія витягли з автомобіля і відвезли до відділку. Я не могла вийти з авто, тому що він закрив двері", - поскаржилася артистка. Вона виявилася просто заручником ситуації.

Катя Павленко, кадр з відео
Катя Павленко, кадр з відео

Від 50 до 80 тисяч: в Україні змінять правила страхування авто для водіїв

Ліміт виплат по "європротоколу" зараз становить 50 тисяч гривень. Найближчими місяцями його планують підвищити до 80 тисяч гривень. Норми нового закону спрямовані на те, щоб водії використовували такі протоколи, не викликаючи поліцію на місце незначних ДТП.

"Європротокол" - це спрощена процедура оформлення ДТП без участі поліції за допомогою спеціального бланка, яка діє в Україні вже 9 років. Такий документ є підставою для оформлення автотранспортної події в страховій компанії і подальшої виплати страхового відшкодування по ОСАГО постраждалій стороні.

Машини. Фото: Immigrant Austria
Машини. Фото: Immigrant Austria
Машини. Фото: Immigrant Austria