У вівторок, 14 грудня, практично на всій території України очікується сонячна погода. Однак місцями в північних і центральних областях піде дощ, а до нього приєднається і мокрий сніг. При цьому денна і нічна температура повітря буде досить низькою.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від -2 до +3 градусів, вночі температура триматиметься в межах від -3 до +1 градусів.

У центральних областях температура вдень від -1 до +3 градусів, вночі – від -1 до +2 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від -1 до +1 градусів, а вночі – від -1 до +1.

У східних регіонах – вдень від -1 до +5, вночі – від -2 до +2. На півдні температура повітря - від +2 до +6 градусів вдень, нічна – до +4 градусів.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Погода на 14 грудня, фото Укргідрометцентр
Погода на 14 грудня, фото Укргідрометцентр

Народний прогноз погоди на 14 грудня в Україні

Цього дня вшановується пам’ять святого пророка Наума. У народі цього святого називали Грамотником, оскільки в цей день у давні часи (з 1 грудня за старим стилем) починали вчити дітей грамоті. Навчальні “муки” дітей доповнювались вітром, який був дуже характерним у день пророка Наума: “Прийшов Наум, зимній вітер подув”. Якщо вітер з південно-західного переходив у західний чи північно-західний, чекали посилення морозів.

Нагадаємо, що українці можуть більше не побачити снігу: що буде з погодою через 20 років

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження

Також портал Знай.uа писав, що у світі кардинально зміниться клімат: що буде з Україною