Не так давно президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді України, де анонсував ініціативу ввести економічні паспорти для дітей. Як це буде працювати і кому заплатять.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету в програмі Факти ICTV.

Економічний паспорт українця був анонсований ще напередодні виборів президента в 2019 році. Тоді Володимир Зеленський згадав його вперше, і ось, через два з половиною роки він знову про це згадав, коли виступав з промовою у Верховній Раді України.

Законопроект "Про економічний паспорт", скріншот: w1.c1.rada.gov.ua
Законопроект "Про економічний паспорт", скріншот: w1.c1.rada.gov.ua

Голова Комітету ВРУ з питань фінансів Данило Гетманцев зазначив, що кожна дитина, яка була народжена з 2019 року отримає свій рахунок, і там будуть лежати кошти, які будуть надходити туди щорічно.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

За 18 років повинна набратися непогана сума, яка при різних сценаріях становитиме від 10 до 20 тисяч доларів. Кожен зможе закрити рахунок після 18 років, і забрати свої гроші. Однак, є умова - 5 останніх років він проживав в Україні.

Діти, фото: Знай.ua
Діти, фото: Знай.ua

Витратити гроші просто так буде не можна. Вони повинні будуть піти на оплату навчання, покупку нерухомості, або ж перенести на пенсійний рахунок. Скористатися ними можна буде достроково в разі серйозної хвороби.

Багато хто хотів би поділити суму, і витратити частину на освіту, а другу на житло. Але, такого варіанту поки що не передбачено.

Така система абсолютно не нова, і вже давно використовується в арабських країнах. Там виплати після повноліття можуть досягати ста тисяч доларів.

Нагадаємо, що економічний паспорт: українці оцінили ідею Зеленського, чому 10 тисяч недостатньо

Раніше повідомлялося, що зтуденти просять у Зеленського знизити ціну життя в гуртожитках: умови жахливі, а платити 800 грн

Також, 16-річним можуть дозволити ставати мерами і вступати в партії: деталі нового законопроекту