Президент України Володимир Зеленський ще на початку грудня, під час щорічного виступу в стінах Верховної Ради України заявив, що буде внесе законопроект "Про економічний паспорт" до 10 числа.

Згідно з цим проектом, у маленьких українців з'являться персональні рахунки, де буде накопичуватися рентна плата за використання українських надр.

Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua

Після чого, після досягнення повноліття, вони зможуть використовувати ці кошти (за різними підрахунками 10 або 20 тисяч доларів) для отримання освіти в нашій країні або для покупки власного житла.

Глава держави вніс до ВРУ одразу чотири законопроекти, що стосуються дітей - №6394, №6395, №6396 і №6397 - "Про економічний паспорті", "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України за державним внесків в систему економічного паспорта", "Про внесення змін до Податкового кодексу України про оподаткування Фонду майбутніх поколінь" та "Про внесення змін в Адміністративний і Кримінальні кодекси України для відповідальності за порушення інтересів учасників Фонду майбутніх поколінь", відповідно.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Про те, яка сума може накопичитися на подібних рахунках, розповідав голова Комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Законопроект "Про економічний паспорт", скріншот: w1.c1.rada.gov.ua
Законопроект "Про економічний паспорт", скріншот: w1.c1.rada.gov.ua

Нагадаємо, головні меседжі щорічного послання Володимира Зеленського: економічний паспорт українця, зарплати в 2022-му і подвійне громадянство

Як повідомляв "Знай.ua", дітям в Україні обіцяють виплатити по $10 000: як це буде працювати і кому світить "щасливе майбутнє"

Знай.ua писав, мінімалка в 6500 гривень: як змінилася зарплата українців і наскільки відрізняється від доходів в інших країнах