Національний банк України опублікував курс валют на неділю, 12 грудня.

Другий зимовий тиждень практично підійшов до кінця. Інтрига знову з'являється, але без різких змін - зараз вони злегка тягучі і несподівані по обох фронтах. Валюти на вихідних затрималися на своїх позиціях, є час подумати над тим, що ж робити з українською гривнею, американським доларом і євро.

Поговоримо щодо стандартних котирувань, виставлених НБУ на суботу та неділю. у четвер мериканський долар знаходився на позиції - 27,2167 грн, але вже до вихідних ціна впала десь на 10 копійок - 27,1013. У цьому можна дякувати політичну деескалацію і дії підприємств-експортерів і сфери IT. Їм потрібна гривня за допомогою продажу валюти перед сплатою податків, зарплат і різних бонусів.

Вартість головної європейської валюти в четвер була - 30,7698. На вихідних їй довелося впасти на цілих дев'ять копійок - 30,6773. Чого не скажеш про польський злотий i російський рубль. Вони практично не змінюються і зберігають свої позиції — 6,6583 грн і 3,6798 грн, відповідно.

Офіційні курси валют Нацбанку на 12 грудня встановлені на такому рівні (по відношенню до котирувань на четвер):

100 євро - 3067,73 гривень (-9,25 грн).

Курс валют на 10 грудня, скріншот: НБУ
Курс валют на 10 грудня, скріншот: НБУ

Нагадаємо, пенсіонерка змушена побиратися на смітнику і спати на вулиці: розплакалася коли їй подарували шкарпетки

Як повідомляв Знай.ua, підвищення тарифів на газ 2022: Володимир Лепушинський з НБУ розповів українцям, коли "погладшають" платіжки

Також Знай.ua курс валют до кінця 2021 року: експерт спрогнозував долю гривні, євро і "нетонучого" долара