Починаючи з грудня в рахунках на оплату ЖКП, згідно зі змінами, внесеними Законом України №1060, структура плати за опалення та гарячу воду відображатиметься в новому форматі. Іншими словами, вид платіжки кардинально зміниться.

Повідомляється, що платіжках з'являться нові рядки з платою за абонентське обслуговування і функціонування систем опалення та гарячого водопостачання.

Про це стало відомо завдяки інформація прес-служби компанії "Київтеплоенерго".

Комуналка, скріншот: Youtube
Комуналка, скріншот: Youtube

Нововведення Про плату за абонентське обслуговування передбачено ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22.06.2017 № 2119-VIII (зі змінами, внесеними ЗУ № 1060-IX). Якщо раніше за обслуговування і заміну будинкових лічильників тепла і гарячої води мешканці платили у вигляді внесків, то тепер це включено в плату за абонентське обслуговування.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Схема нової платіжки, скріншот: kte.kmda.gov.ua
Схема нової платіжки, скріншот: kte.kmda.gov.ua

Абонплата за тепло і гарячу воду буде вказуватися в платіжці окремими рядками і відображатися щомісяця. Вона включає витрати з обслуговування будинкових лічильників тепла, витрати, пов'язані з розподілом і адмініструванням послуг. Максимальний розмір абонплати для однієї столичної квартири-30,95 грн за послугу з постачання теплової енергії та 33,74 грн за послугу з постачання гарячої води.

Для будинків, обладнаних приладами обліку, в платіжках клієнтів будуть відображатися такі складові споживання теплової енергії як функціонування систем опалення та гарячого водопостачання. Їх виділятимуть із загального обсягу теплової енергії, спожитої будинком відповідно до методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг № 315 від 22.11.2018.

Платіжки, фото: скріншот з відео
Платіжки, фото: скріншот з відео

Крім того, згідно з методикою №315, у частини клієнтів з'явиться рядок з мінімальною часткою. Це стосується власників квартир з індивідуальними лічильниками, які несвоєчасно передають показання, або передають близькі або рівні нулю. Новий рядок відображає мінімальну частину середнього споживання із загального обсягу спожитої теплової енергії будинком.

Платіжки за листопад клієнти "Київтеплоенерго" отримають у грудні. Як і минулого місяця, тарифи в опалювальному сезоні 2021/2022 на опалення залишаються постійними. Вартість 1 Гкал тепла становить 1654,41 грн (з ПДВ). Для цього з міського бюджету було виділено 2 млрд. грн. Таке рішення прийнято міською владою на виконання Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води, укладеного 30 вересня.

Раніше повідомляли, газ подорожчає на 20%, світло - 17,5%, опалення - 16%: прогноз зростання тарифів в Україні в 2022-2024 роках.

Як повідомляв Знай.uа, бідолаха замерз на озері, як щеня: Франківчани врятували красеня-лебедя від загибелі, як живе пташка зараз.

Знай.uа писав, українці віддали шахраям мільйон за "липові" дрова - "попалися на гачок в мережі".