Для всіх українців, які із завмиранням серця дивляться на нові платіжки, з'явилися дуже важливі новини. Справа в тому, що директор департаменту монетарної політики Національного банку України Володимир Лепушинський заявив, що тарифи на газ зростуть на 15%.

Про це Володимир Лепушинський розповів в ефірі одного з українських телеканалів.

Скрін, відео YouTube Газ
Скрін, відео YouTube Газ

Володимир Лепушинський розповів, що є кілька причин зростання цін. Перша - глобальна, яка викликана коронавірусною кризою. Друга - зменшення врожаїв порівняно з минулим роком.

Він додав, що зросла вартість зернових культур, врожаїв, а також м'яса. Відповідно обмеження пропозиції щодо зростаючого попиту призвело до зростання цін у світовій економіці.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами Лепушинського, зараз діють річні тарифи на газ, тому до квітня наступного року змін не буде.

"У той же час ми очікуємо, що після такої гострої фази енергетичної кризи в Європі настане певна корекція цін і це дозволить скорегувати ціни вниз. Це дозволить не сильно підвищувати тарифи на газ. На наступний рік у нас припущення - +15%", – зазначив Лепушинський.

Також є інформація від експертів, що в лютому-березні в Україні очікується найгірший період, адже прогнозується дефіцит вугілля та зменшення тиску в системі газопостачання. Це може призвести до відсутності електро - і газопостачання в будинках українців.

Раніше повідомляли, підвищення тарифу на розподіл газу стане вбивчим для українських підприємств - експерт.

Як повідомляв Знай.uа, індексація пенсій: виплати зростуть на копійки, які з'їсть інфляція, - Сергій Шахов.

Знай.uа писав, дохід нижче 300 доларів, безробіття, курс долара і чисельність населення: чим закінчиться для України 2021 рік, думка експерта.