Під Києвом у Білій Церкві черниця чотири роки збирала кошти на дитячий будинок, про який немає і згадки.

Люди вірили шахрайці і давали їй гроші, а також просили помолитися за них і упокій близьких. Про цю кримінальну справу говориться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Жінка представлялася всім, як "матінка Олена з Святопокровського монастиря", і збирала великі грошові кошти "для допомоги дітям". Є випадок, який не менше шокує - вона обдурила знайому на 45 тисяч доларів.

Церква, скріншот: Facebook
Церква, скріншот: Facebook

Шахрайство псевдомонахіні розкрили при черговому обмані побожних продавців ринку. Як заявили у вироку Білоцерківського суду за 8 листопада, зловмисниця розповіла про те, що в монастирі нібито з'явився батько Митрофан, який проводить певні ритуали і займається вигнанням бісів з одержимої людини.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Жінка дізналась, що продавщиця позичила знайомим 250 тисяч доларів, і несподівано запропонувала їй послуги Митрофана - спеціальні молитви в монастирі. Для здійснення вона попросила десяту частину суми боргу і боргову розписку.

Так "черниця" отримала 25 тисяч доларів і обіцяла повернути їх через 40 днів. Примітно, пізніше вона заявила, що ці гроші зароблені нечесно і брудні, тому не підходять до обряду. Цього разу продавщиця змогла зібрати лише 20 тисяч доларів, повернення яких також не було.

Коли жертви афери звернулися в поліцію, з'ясувалося, що жоден дитячий будинок пожертвування не отримував, також існувало і батька Митрофана. Зловмисниця півроку ігнорувала суд, але потім була затримана і заарештована. При розгляді справи жінка спочатку не визнавала своєї провини, а згодом змінила свідчення. Обвинувачена каже, що була бухгалтером в одній з протестантських церков, а її колишній чоловік був там священиком.

Суд визнав жінку винною і призначив покарання у вигляді 10 років за гратами. З псевдомонахіні також стягнули 1,271 млн грн матеріальної та моральної шкоди.

Нагадаємо, поставили рекорд і хрест на своїй кар'єрі: київський тату-салон помічений у знущанні над тваринами

Як повідомляв Знай.uа, задавив півня - на смітник? 56-річний українець жорсткого познущався над вірним другом на очах у дітей

Також портал Знай.uа писав, що 17-річний хлопець, який спалив прапор України, почув вирок суду: тепер юнак хоче в армію