Попереду нас чекають новорічні свята. За традицією, багато українців в цей час відвідують різні розважальні заходи і події, збираються веселими компаніями і насолоджуються довгоочікуваними вихідними. Але, як з'ясувалося, не всі зможуть потрапити на територію з головною вбраною ялинкою.

Відомо, що в Україні відвідування масових заходів без сертифіката про зроблену вакцинацію заборонено. Це стосується жителів областей в "червоних" і "жовтих" зонах.

Стало відомо, що в Харкові влада рішуче заявила, що святкові заходи і територію з головною ялинкою на площі Свободи, відкриття якої традиційно відбудеться 19 грудня, українці зможуть відвідати тільки з сертифікатами.

Про це на брифінгу 9 грудня повідомив директор Ддпартаменту охорони здоров'я ХОДА Максим Хаустов, передали у виданні "Об'єктив".

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Зараз діє постанова Кабміну, за якою дозвіл відвідати будь-які масові заходи можливий лише за наявності сертифіката в "Дії" або паперового сертифіката про вакцинацію. Як це влаштувати - це питання до організаторів", - уточнив глава облздраву.

За словами Хаустова, за весь час вакцинальної кампанії в Харківській області провели 1 млн 796 тис. Так, було вакциновано 987 тис. 189 осіб, що становить 47% від загальної чисельності населення нашого регіону. На даний момент Харків знаходиться в "жовтій" зоні карантинних обмежень.

Карантин, фото з pravda
Карантин, фото з pravda

Нагадаємо, Миколу Тищенка запідозрили у підробці covid-сертифіката: Олексій Дурнєв вказав на те, що не всі помітили

Як повідомляв Знай.uа, заступник керівника МОЗ Ігор Кузін назвав професії, що вимагають обов'язкового щеплення і розповів про фальшиві сертифікати

Також портал Знай.uа писав, що в Україні дозволено проведення масових заходів у червоній зоні: у МОЗ назвали умови