Українцям назвали головні умови, після виконання яких можна отримати одну тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу.

Як повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров телевізійній службі новин "ТСН", обіцяну тисячу гривень за програмою "є-Підтримка" можна отримати тільки після того, як вакцинований українець згенерує свій сертифікат в додатку "Дія". Без нього щеплені громадяни отримати кошти ніяк не зможуть.

Додаток "Дія", фото Уніан
Додаток "Дія", фото Уніан

"Однією з умов отримання виплат по програмі "єПідтримка" буде наявність "зеленого" COVID-сертифікату в застосунку "Дія". За статистикою ми бачимо, що частина українців, які вакцинувалися, ще не встигли отримати свій цифровий сертифікат. Тому ми активно закликаємо вакцинованих громадян вже зараз, до старту програми, потурбувалися про його генерацію", - пояснив Федоров.

Скрін, відео YouTube, Михайло Федоров
Скрін, відео YouTube, Михайло Федоров

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Варто відзначити, що з дня існування послуги отримання електронного сертифіката про вакцинацію в додатку "Дія" люди не один раз скаржилися на збої в системі. Деякі і зовсім не змогли отримати свій документи через невдалу схему верифікації даних за допомогою розпізнавання обличчя.

Ковид-сертифікати. Фото: Українська правда.
Ковид-сертифікати. Фото: Українська правда.
Ковид-сертифікати. Фото: Українська правда.

Дані Міністерства охорони здоров'я говорять про те, що на сьогоднішній день повний курс вакцинації від ковіда зробили вже майже 12 млн українців.

Але, за даними Мінцифри, тільки 7,7 млн щеплених отримали "жовті" або "зелені" електронні covid-сертифікати за допомогою додатка "Дія". Тому в Міністерстві побоюються, що інші користувачі будуть генерувати їх саме в перші дні від старту програми "є-Підтримка", 19 грудня, і це створить додаткове навантаження на систему.

Карантин, фото: Unian
Карантин, фото: Unian

Нагадаємо, сертифікат на новий термін і перегляд обмежень: українців попередили про кардинальні зміни з 7 січня

Як повідомляв Знай.uа, в МОЗ заговорили про вакцинацію дітей від 5 років, Віктор Ляшко повідомив деталі: "Ми дозволили"

Також портал Знай.uа писав, що копи "напружили" десятки українців через підроблені сертифікати - знаходять скрізь