Митрополит Епіфаній частенько спілкується з українцями на різні дуже важливі теми і сьогоднішня публікація не виняток.
Цього разу він торкнувся того, що не відпускає весь світ вже другий рік поспіль - пандемію коронавірусу (COVID-19). Однак він зазначив, що є хвороба, яка вбиває людство набагато сильніше. Вона робить це довше за часом, повільніше, але набагато підступніше - це корупція. Епіфаній вважає, що від неї потрібно лікуватися з Божою допомогою, інакше вона має згубні наслідки.

Митрополит Епіфаній, фото: Facebook
Митрополит Епіфаній, фото: Facebook

"Корупція настільки вкорінена і так пишно процвітає, що всі спроби її побороти "ззовні" (численні закони, заборони тощо) її не перемагають. Це не означає, що "ліки" погані, це означає, що "не так" або "не те" лікують. Щоб подолати хворобу, мало лікувати симптоми, потрібно знайти і вилікувати причину. А вона в цьому випадку - духовна! Сутність корупції - підкуп і продажність - це один з наслідків гріхопадіння людини, яка покусилася на помилкову обіцянку диявола стати богом, але, як наслідок, людина віддалилася від творця", - повідомляє він.

За словами Митрополита, корупція небезпечна через свій вплив і подальші серйозні наслідки. Вона підживлюється егоїзмом і гординею, бо завжди існує заради особистої вигоди тих, хто йде на подібні протизаконні вчинки.

Митрополит Епіфаній, фото: Facebook
Митрополит Епіфаній, фото: Facebook

Боротися з корупцією потрібно і духовною "зброєю", і внутрішньою готовністю, і усвідомленням потреби в зціленні. Головне пам'ятати, що всі вчинки, які людина робить за спинами У інших, він робить на очах у Господа.

Нагадаємо, Митрополит Епіфаній нагадав, що чекає кожного по той бік життя: "Тут і зараз, поки є час"

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", Митрополит Епіфаній розповів, що змінилося в Україні за 30 років і "передрік" майбутнє: "Бог на нашому боці"

Знай.ua писав, Митрополит Епіфаній попередив українців про головну "хворобу" 21 століття: "Стає погано на вулиці, а замість очей..."