Національний банк України опублікував курс валют на п'ятницю, 10 грудня.

Другий зимовий тиждень добігає кінця, залишаючись досить спокійною, прогнозованою і буденною. Інтриги і різкі зміни вже давненько не турбують українську гривню на світовому просторі. Це ще влітку і десь у вересні ми спостерігали різкі зміни, стійкість нашої валюти і шокуючі падіння долара США і євро.

Поговоримо щодо стандартних котирувань, виставлених НБУ перед фіксованими вихідними, коли можна буде зупинитися і подумати, що ж робити зі світовими валютами. Наприклад, у четвер мериканський долар був вартістю - 27,2167 грн, а в п'ятницю, 10 грудня, опинився на рівні - 27,1013. Це значно падіння на 10 копійок після різкого стрибка вгору, що стався кілька тижнів тому.

Зараз експерти спостерігають позитивні очікування політичної деескалації, які тільки йдуть на руку зміцненню гривні. Бо триває зниження долара. Їм потрібна гривня на сплату податків, зарплат і бонусів, що тягне за собою продаж валюти.

Вартість головної європейської валюти 9 грудня становила - 30,7698. У п'ятницю ціна виявилася на дев'ять копійок нижче - 30,6773. Польський злотий практично не змінюється, після декількох днів зростання, він впав на копійку — 6,6583 грн. А ось за десять російських рублів доведеться віддати — 3,6798 грн.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Офіційні курси валют Нацбанку на 10 грудня встановлені на такому рівні (по відношенню до котирувань на четвер):

100 доларів США - 2710,13 гривень (-11,54 грн).

100 євро - 3067,73 гривень (-9,25 грн).

Курс валют на 10 грудня, скріншот: НБУ
Курс валют на 10 грудня, скріншот: НБУ

Нагадаємо, пенсіонерка змушена побиратися на смітнику і спати на вулиці: розплакалася коли їй подарували шкарпетки

Як повідомляв Знай.ua, підвищення тарифів на газ 2022: Володимир Лепушинський з НБУ розповів українцям, коли "погладшають" платіжки

Також Знай.ua курс валют до кінця 2021 року: експерт спрогнозував долю гривні, євро і "нетонучого" долара