Схоже, що прийшов час поговорити про те, як звучить Головна державна композиція, яка супроводжує багато офіційних заходів, а також національні збірні з різних видів спорту, про гімн України. Цього разу українці запропонували змінити повністю текст "Ще не вмерла України ні слава, ні воля".

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадян на офіційному порталі українського президента president.gov.ua у розділі для петицій.

Шановний Володимире Олександровичу! Пропоную Вашій увазі слова на музику чинного Гімну України, які є частиною мого вірша "Ода Україні":

"Ода Україні", скріншот: president.gov.ua
"Ода Україні", скріншот: president.gov.ua

Варто зазначити, що автором петиції, а також автором слів є мешканка міста Запоріжжя Ворошилова Наталія Петрівна.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Для того щоб петицію на офіційному рівні розглянув глава держави, а також надав відповідь - дана петиція повинна зібрати 25 тисяч підписів громадян України.

Також варто нагадати нашим читачам той факт, що ще в травні цього року уповноважений із захисту державної мови України Тарас Кремінь зажадав змінити текст гімну Одеси, написаний російською мовою.

Кремінь розповів, що питання про виконання Закону "Про забезпечення функціонування української мови" він обговорював з мером Одеси Геннадієм Трухановим, і за підсумками бесіди вони прийшли до висновку, що закон повинен бути "потужно захищений".

Раніше повідомляли, у МОЗ розвінчали топ-5 міфів про вакцинацію: щеплені провокують викидні, Білл Гейтс проговорився і 75 мертвих спортсменів.

Як повідомляв Знай.uа, зростання мінімалки, обов'язкове щеплення і "ковідна" тисяча: з якими нововведеннями українці входять в грудень.

Знай.uа писав, підготовка автомобіля до зими: що потрібно обов'язково перевірити кожному водієві.