В Україні почали діяти нові обмеження, які ускладнюють життя невакцинованим громадянам навіть у жовтій зоні.

Зараз забороняється, зокрема робота закладів освіти, в яких вакциновані хоча б однією дозою вакцини менше 100% співробітників.

Подібні обмеження не обійшли стороною заклади громадського харчування (крім служб доставки і замовлень на винос), а також басейнів, спортзалів, санітарних і соціальних установ.

Про це повідомляв Знай.uа.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Карантин в Україні, кадр з відео
Карантин в Україні, кадр з відео

Однак, що ж в цій ситуації робити начальникам, у яких не всі співробітники погодилися на вакцинацію і як не платити штраф за не вакцинованих співробітників і відвідувачів?

Про це розповів адвокат Ростислав Кравець.

"У керівника підприємства на сьогоднішній день відсутні повноваження перевіряти медичну інформацію. Це прямо суперечить статті 286 Цивільного кодексу України, де зазначено, що не можуть збирати подібну інформацію. Тому вони можуть отримати офіційні заяви про відмову. Крім того, можуть отримати заяву, де зазначено, що якщо людина планує вакцинуватися, її відсторонити від роботи не можна".

Нагадаємо, що українців готові колоти трьома дозами.

Раніше ми повідомляли, що ВООЗ назвала дві головні причини появи у світі нових штамів вірусу