У мережі розмістили унікальний пост, який присвячений дуже старому радянському автомобілю. Ця машина вважається воістину унікальною, так як її випустили тільки в одному екземплярі.

Про це повідомив інформаційний портал Hyser.

Стало відомо, що в Радянському Союзі було випущено єдиний у своєму роді вантажний «Москвич-402-428».

Ще в 1956 році з'явилася 402-а вантажна серія «Москвич». Однак, було випущено один єдиний 3-дверний екземпляр " Москвич-402-428». Цей радянський пікап міг перевозити до 250 кілограм вантажу.

Москвич, фото: скріншот з відео
Москвич, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Потрібно відзначити, що на основі цього єдиного зразка було зроблено чимало інших моделей, які почалися масово випускатися.

Варто відзначити, що перший експериментальний зразок побудували на базі "Москвича-402». Однак, якщо придивитися, то можна помітити, що двері у нової моделі були більш широкими. Задні крила стали більш оригінальними, які являли собою неподільну штамповану деталь, що пролягає від задньої частини автомобіля до дверного отвору.

Москвич, фото: скріншот з відео
Москвич, фото: скріншот з відео

Ці автомобілі не стали випускати, а "Москвич-402-428» став єдиним у своєму роді. У серійне виробництво вийшов "Москвич-423», у якого 5 дверей. Після цього вже почали випускати "Москвич-430" в 1957 році.

Потрібно згадати, що в 1958 модель «Москвич» була модернізована і залишалася тільки одна двері, так як задні бічні двері зникли, а на сам автомобіль було встановлено барвисту зовнішню рекламу.

Москвич, фото: скріншот з відео
Москвич, фото: скріншот з відео

Радянський автопром має свою окрему історію. Дуже багато людей чули про ці автомобілі. Вони знамениті своєю непрактичністю і тим, що вони постійно ламаються.

Нагадаємо, що у мережі показали гібридний "Москвич", який розполохує водіїв

Раніше повідомляли, що українцям показали випробування над першими "запорожцями": унікальні ретромобілі, які "розірвали" СРСР

Також, у мережі показали фейкові кросовери ЗАЗ