Національний банк України опублікував курс валют на неділю, 5 грудня.

Поступово добігає кінця перша зимова і грудневий тиждень, яка не привнесла будь-яких інтриг, різких змін і шокуючих падінь. Хоча, один один такий випадок все ж є-несподівано обвалився біткоіни, вартість якого зараз знаходиться на рівні 45-47 тисяч доларів за одиницю.

Сьогодні ми торкнемося стандартних котирувань, виставлених НБУ на п'ятницю і вихідні. Ціни зафіксовані, вони незмінні і знайдуть свої зміни лише до понеділка. Американський долар, євро, Польський злотий І Російський рубль не стали головними героями сюрпризів. Тільки Польська валюта злегка зміцніла перед українською гривнею, чого не робила останні місяці.

Всі ми пам'ятаємо долар, що опустився до 26 гривень за одиницю, і євро на рівні 29 грн. Зараз ситуація неприємніша, кілька тижнів листопада поставили хрест на мріях українців. Валюти повернулися до своїх позицій. Долар США піднявся до стабільних 27 гривень з невеликим, а євро готується перетнути кордон при покупці 1 одиниці за 31 гривню. Американський долар у неділю буде вартістю - 27,2933 грн.

Зараз ситуацією курирує пандемія коронавірусу і новий штам "Омікрон", знайдений в Африці і натякає, що саме він найнебезпечніший з усіх, які були виявлені за останні два роки.

Головна європейська валюта рухається по стопах долара, набагато стрімкіше і впевненіше. Зараз вартість становить - 30,9438. Польський злотий практично не змінюється, але за останні дні все ж зростає вгору (десь на 20-30 копійок за останні тижні) - 6,738 грн. А ось за десять російських рублів доведеться віддати - 3,7034 грн.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Офіційні курси валют Нацбанку на 5 грудня встановлені на такому рівні (по відношенню до котирувань на четвер):

100 доларів США - 2729,33 гривень (+6,37 грн).

100 євро - 3094,38 гривень (+9,95 грн).

Курс валют на 3 грудня, скріншот: НБУ
Курс валют на 3 грудня, скріншот: НБУ

Нагадаємо, курс валют 28 листопада "зламав" гривню після чергових витівок долара і євро: падає разом з біткоіни

Як повідомляв Знай.ua, підвищення тарифів на газ 2022: Володимир Лепушинський з НБУ розповів українцям, коли "погладшають" платіжки

Також Знай.ua курс валют до кінця 2021 року: експерт спрогнозував долю гривні, євро і "нетонучого" долара