З Черкаської області прилетіли дуже цікаві новини, які доводять прислів'я - "скільки мотузочці не витися - все одно кінець знайдеш". Так, українця засудили за шахрайство, він заправлявся бензином на одній з АЗС за чужі бонуси. Також чоловік пропонував іншим водіям купити у нього паливо зі "знижками".

Про це стало відомо завдяки відкритому вироку Драбівського районного суду Черкаської області.

Слідство встановило, що чоловік обкрадав карти користувачів однієї з автозаправних станцій, на які в рамках програми лояльності нараховувалися бонусні бали.

АЗС, фото: скріншот з відео
АЗС, фото: скріншот з відео

У суді підозрюваний своєї провини не визнав і розповів, що мережа автозаправних станцій, на якій він раніше працював, має мобільний додаток, за допомогою якого можна заправлятися через бонуси.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Для того, щоб накопичувалися бонуси, людині видається картка. Коли картка видається покупцеві, вона не реєструється, але на неї надходять бонуси. Для того, щоб розрахуватися бонусами, картку потрібно зареєструвати - внести дані власника, номер телефону і можна заправлятися. При цьому необов'язково, щоб дані власника і номер телефону відповідали дійсності.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Тому, за допомогою мобільного телефону він входив в програму лояльності, підбирав номери карт, якщо на них були бонуси, реєстрував карту, потім на вказаний ним номер телефону приходив код, що в подальшому давало можливість отримувати паливо. Так він заправлявся майже рік.

За даними представника автозаправки, все виявилося тоді, коли їхні клієнти почали масово скаржитися на відсутність бонусів на картках лояльності.

Також опитавши працівників, вони встановили, що біля однієї з автозаправних станцій чергував автомобіль, водій якого пропонував клієнтам купити паливо дешевше, ніж на заправці. Представник потерпілих повідомив, що чоловік у них заправився чужими бонусами на загальну суму 191 261 грн.

Суд визнав підозрюваного винним за ч.1 ст. 361 КК України та ч. 2 ст. 361 КК України. Його засудили до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки. Також з нього стягнули на користь держави 2 826 грн процесуальних витрат.

Раніше повідомляли, ціни на АЗС в грудні: скільки коштує заправити повний бак бензину або дизеля.

Як повідомляв Знай.uа, від 18 до 31 гривні: як змінилася ціна автогазу і бензину в різних областях України.

Знай.uа писав, автогаз по 19, бензин по 31 гривні: середні ціни на паливо на українських АЗС.