Україна, заради фінансової допомоги від МВФ, погодилася обмежити зарплати та підняти тарифи

МВФ виділяє Україні велику суму. Кабінет міністрів на вимогу МВФ дав згоду не підвищувати мінімальний розмір заробітної плати на рівень, який перевищує інфляцію, плюс ще 2%. У зв'язку з цим мінімальна заробітна плата зросте лише на 3% наступного року. Інформацією ділиться Обозреватель, пише Новинар.

Відзначається, що деякі зміни торкнутися і тарифів. Наприклад, у договорі з Фондом було погоджено і підвищення тарифів на рівень вище собівартості, і підвищення розміру штрафу за борги з житлово-комунальних платежів.

Гроші / фото: Unsplash
Гроші / фото: Unsplash

У документі йдеться про те, що буде обмежено зростання мінімальної заробітної плати та фонду заробітної плати працівників в інших державних секторах на рівень інфляції полюс 2%, а ще переглядатимуть і посилюватимуть соціальні програми.

Популярні новини зараз
Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Разом з тим українцям варто приготуватися до зростання цін на блакитне паливо. В уряді мають намір встановити тарифи на рівні вище собівартості. Однак при підвищенні цін не будуть забувати та про вразливі верстви населення.

Комуналка, скріншот: Youtube
Комуналка, скріншот: Youtube

За борги по комунальних платежах очікується збільшення суми штрафу. Крім того, в уряді не мають наміру вводити ніякі обмеження вартості блакитного палива домогосподарствам. Крім того, всі тарифи на опалення, які встановлює місцева влада, будуть переглянуті.

Напомним, что в Украине подорожал важнейший продукт для борща: на 30 гривен не купишь и полкило

Ранее сообщалось, что от 30 до 50 тысяч гривен за гектар: где и как украинцы покупают землю после отмены моратория

Также, новогодний стол рекордно подорожает для украинцев