Для всіх українців, які мають відношення до виплати або отримання аліментів, з'явилися дуже важливі новини. Відомо, що з середи, 1 грудня, в Україні змінився розмір виплат аліментів за рахунок збільшення прожиткового мінімуму.

У Мін'юсті прийняли рішення детально розповісти про нові суми, які повинні будуть виплачувати громадяни на утримання своїх дітей, встановлених в результаті судових розглядів.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню прес-служби Міністерства юстиції України в мережі Facebook.

Аліменти, фото: Знай.ua
Аліменти, фото: Знай.ua

"Для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум відтепер становить 2100 грн, а для дітей віком від 6 до 18 років — 2618 грн. Відповідно, зростають і прив'язані до цього показника соціальні допомоги, виплати, в тому числі і аліменти на дітей. Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Таким чином, мінімальний гарантований розмір аліментів відтепер становитиме:

- для малюків до 6 років - 1050 грн;

- для дітей віком від 6 до 18 років - 1309 грн.

Разом з тим, якщо платник аліментів має достатній заробіток, то за рішенням суду встановлюється мінімальний рекомендований розмір аліментів на одну дитину в розмірі 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Крім того, згідно з Сімейним кодексом України, діти віком від 18 до 23 років теж мають право на аліменти за умови, що вони продовжують навчання (форма будь-яка: денна, заочна тощо). Так як вони повнолітні – то за основу розрахунку береться прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Відповідно, мінімальний гарантований розмір аліментів для дітей віком 18-23 роки становить 1240,5 грн. Стягувачам слід знати, що процес зміни грошових надходжень відбувається автоматично, без звернень до органів державної виконавчої служби.", - повідомляють в Мін'юсті.

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, лихачив на дорозі і залишився без машини: за що українцям загрожує вилучення авто.

Як повідомляв Знай.uа, як "вибороти" свою земельну ділянку у сусіда без бійки: пояснення Мін'юсту.

Знай.uа писав, як відновити сімейне дерево і дізнатися ким були давні родичі-інструкція Мін'юсту.