Для всіх українців, які переймаються за стан і положення дітей з інвалідністю до 18 років, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що українці хочуть, щоб влада прирівняла соціальні виплати для дітей з інвалідністю до 18 років і по догляду за ними до виплат для інвалідів з дитинства.

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадян на офіційному порталі українського президента president.gov.ua у розділі для петицій.

Виплати: джерело: YouTube
Виплати: джерело: YouTube

"Прошу прирівняти виплати для дітей з інвалідністю до 18 років і по догляду за ними до виплат інваліди з дитинства. Діти з інвалідністю не здатні до самообслуговування, за ним потрібен постійний догляд, мама в таких випадках не може піти на роботу. Грошей і сил йде дуже багато на те щоб дитину лікувати, соціалізувати.

Постійні аналізи, ЕЕГ та інші дослідження, логопед, дефектолог, психолог, сенсорна інтеграція. Це все дуже дорого, вже не кажучи про те, що потрібно щось їсти, жити і одягатися. На ті гроші, що зараз дають це 2300 грн. З 1.01.22 діти без встановленої інвалідності отримуватимуть 2 прожиткових мінімуми, як так, більше тих у кого вона є?", - пише автор петиції Оксана Ротар.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Петиція Оксани Ротар, скріншот: president.gov.ua
Петиція Оксани Ротар, скріншот: president.gov.ua

Важливо зазначити той факт, що для офіційного розгляду главою держави звернення має зібрати 25 тисяч підписів.

Раніше повідомляли, отримують по 90 тисяч гривень на місяць і не платять в ПФУ: українці вимагають скасувати "податкові канікули" для багатих.

Як повідомляв Знай.uа, російськомовні громадяни попросили захистити їх від Фаріон і Ніцой: "Відбуватимуться напади агресивних".

Знай.uа писав, українцям піднімуть пенсії: кому і коли чекати на надбавку.