На сайті президента України з'явилася чергова петиція, і цього разу вона стосується виплат для дітей до трьох років. Українці відзначають, що цієї суми недостатньо, і її потрібно підвищити.

Нова ініціатива з'явилася на сайті президента України, і її автором стала Самбірська Ксенія Юріївна.

Вона зазначила у своєму тексті необхідність перегляду курсу відношення долара до гривні, і тим самим прийняти рішення про підвищення виплат для дитини до 3 років для всіх матерів і опікунів нашої країни.

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

"Зробити перерахунки тим, хто вже отримує, і виплатити компенсацію. Мінімальна фіксована сума повинна відштовхуватися від курсу долара на сьогоднішній день, це становить 2600 грн (без урахування копійок). 860 грн - це ніщо, і прожити місяць без додаткового доходу нереально, щоб забезпечити дитину необхідною" - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Вона попросила поставитися з розумінням до даної петиції, просто вже не може мовчати про це.

Декретні виплати, скріншот: YouTube
Декретні виплати, скріншот: YouTube

Всього за добу дану петицію підписало вже 315 осіб, з 25 тисяч необхідних. Якщо вдасться набрати потрібну кількість підписів, президент України Володимир Зеленський буде зобов'язаний розглянути дане питання, і взяти його під свій контроль. А станеться це чи ні - дізнаємося через 3 місяці.

Соцвиплати, фото: Знай.uа
Соцвиплати, фото: Знай.uа

Нагадаємо, що допомога при народженні дитини 2021= 41280 грн. ... 10320 грн – відразу; 860 грн / місяць - протягом 36 місяців.

Нагадаємо, Марина Лазебна пояснила, як контролювати виплати онлайн

Раніше повідомляли, що Рада готує соцвиплати для "заробітчан": на руки – до 150 тисяч, хто отримає

Також, доак взимку заощадити до 80 % на опаленні: українці знайшли дієвий спосіб- "по-радянськи"