Зараз ми постараємося розповісти про найідеальніші способи заощадити на комунальних ресурсах, щоб платити набагато менше в умовах кризи на газовому ринку і при катастрофічному зростанні на продукти.

Наприклад, на газі можна економити, якщо встановити вдома лічильник, за яким завжди набагато вигідніше платити, ніж за середніми показниками. Ще краще вибрати постачальника з пропозицією дешевше і зменшувати вогонь до мінімуму, коли вода закипає.

Комунальні послуги, кадр з відео
Комунальні послуги, кадр з відео

З електроенергією шансів заощадити трохи більше, просто запам'ятавши кілька важливих хитрощів і простих порад. Залишаючи приміщення, завжди потрібно вимикати світло, а лампи замінити на енергозберігаючі, які служать в кілька разів довше і споживають набагато менше електроенергії. Крім того, енергоефективна побутова техніка, яка має маркування А++ найбільш економна, а холодильник повинен бути встановлений поза радіусом газової плити або опалювальних приладів.

Стара проводка - зайві витрати, а також пожежна небезпека, тому її потрібно замінити.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Комунальні квитанції, скріншот: YouTube
Комунальні квитанції, скріншот: YouTube

Передостаннє, про що ви не повинні забувати - економія води, яку обов'язково потрібно вимикати своєчасно, коли нею вже покористувалися. І ще - через кран або протікає трубу на добу можна втратити до 200 літрів води, тому рекомендуємо використовувати тільки справну сантехніку. Зливний бачок краще ставити Сучасний, який включає два режими зливу-економний і звичайний; після важкого дня не набирати ванну, на яку йде десь 150 літрів води, а прийняти душ, під час якого, до речі, краще вимикати воду в процесі намилювання.

Прання краще проводити при повному навантаженні, а мити посуд, набравши воду в раковину і закривши її пробкою. І взагалі-посудомийна машина - це кращий варіант для великої родини, які економить в рік десь 10 тисяч літрів води.

комунальні послуги в Україні, скріншот з відео
комунальні послуги в Україні, скріншот з відео

І наостанок - економія тепла, яка здійснюється за рахунок утеплення житла (це можна зробити спільно з сусідами), за рахунок заміни вікон на енергоефективні, за рахунок провітрювання квартири протягом лише декількох хвилин при повністю відкритих вікнах і за рахунок установки тепловідбивного екрану за радіатором.

Нагадаємо, сотні шкіл стали "заручниками" цін на опалення: економлять карантином - у Раді вимагають дій МОН

Як повідомляв "Знай.ua", сестра на годину: українська школярка придумала, як заробити у вільний від навчання час

Знай.ua писав, біолог Вікторія Кравченко розповіла, як соцмережі і самоізоляція впливають на мозок людини: "Втрачається живе спілкування..."