Національний банк України опублікував курс валют на понеділок, 29 листопада.

Закінчення фінального осіннього місяця не за горами-вівторок останній листопадовий день, попереду тільки зима, грудень і Новий Рік. Передноворічний стан ще не відчувається, такий же настрій відсутній - тільки невідомість перед тим, як будуть вести себе світові валюти перед гривнею.
Нещодавно, як ви пам'ятаєте, гривня показувала стрімке зміцнення, справжній "бій" з американським доларом і євро. Обидві валюти падали і падали, не знаючи кордонів. Їх вартість різко опустилася до 26 і 29 гривень, відповідно. Але зараз, за даними НБУ, котирування на понеділок зовсім неприємні. Очікувано, американський долар продовжує зростати по відношенню до гривні. У неділю ціна була на рівні 27,0256 гривень за одну одиницю, а зараз на вісім копійок більше - 27,1033.

У зв'язку з новим штамом коронавірусу (COVID-19), який був виявлений в Південній Африці, фондові ринки падають. За ними знижується ціна на біткоіни. Міністерство охорони Здоров'я Німеччини заявляє, що нинішня ситуація з пандемією набагато гірша і серйозніша, ніж будь-коли до цього. Реакція ринків неймовірно організована, що і підтверджує побоювання.

Головна європейська валюта йде по стопах долара, але набагато стрімкіше. 28 листопада вартість становила - 30,3376, а зараз на 24 копійок дорожче - 30,5752. Польський злотий практично не змінюється, але за останні дні все ж зростає вгору — 6,4856 грн. А ось за десять російських рублів доведеться віддати — 3,5993 грн.

Офіційні курси валют Нацбанку на 29 листопада встановлені на такому рівні (по відношенню до котирувань на неділю):

Курс валют на 29 листопада, скріншот: НБУ
Курс валют на 29 листопада, скріншот: НБУ

Нагадаємо, курс валют 28 листопада "зламав" гривню після чергових витівок долара і євро: падає разом з біткоіни

Як повідомляв Знай.ua, підвищення тарифів на газ 2022: Володимир Лепушинський з НБУ розповів українцям, коли "погладшають" платіжки

Також Знай.ua курс валют до кінця 2021 року: експерт спрогнозував долю гривні, євро і "нетонучого" долара