Ведучий проекту "Гроші" на телеканалі "1+1" Олександр Преподобний на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook розповів про неприємну ситуацію, що склалася при використанні карти Monobank.
Він порадив українцям бути особливо обережними, особливо власникам карт цього банку, які повністю впевнені в тому, що зламати додаток і отримати їх дані неможливо.

Банкомат, фото: Знай.ua
Банкомат, фото: Знай.ua

"У мене віртуальна карта (нікому її не передавав, телефон у мене не забирали. Тільки розраховуюся в маркетах) і ось, протягом хвилини я бачу, як з моєї карти відлітають гроші на "розваги і спорт"... в невідомому напрямку...", - зізнався Олександр.

Після цього він заявив, що карту вдалося в найкоротші терміни заблокувати, так як мобільний пристрій був під рукою. До публікації чоловік прикріпив скріншот з випискою. З його картки дійсно почали знімати гроші, від 49 до 1200 гривень. Всього-близько 2700 грн.

термінал Приватбанку, фото з вільних джерел
термінал Приватбанку, фото з вільних джерел

"А що монобанк відповів? Написав їм на підтримку?", "Ситуація один в один з моєю. І сума в рази більше, тому що я не відразу помітила. Монобанк вже другий місяць "розглядає" оскарження транзакцій. То дохлий номер. З працівниками Монобанку нема про що розмовляти. Справою зайнялася прокуратура", - пишуть користувачі в коментарях.

Новина про шахраїв, скріншот: Facebook
Новина про шахраїв, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Нагадаємо, хитрі хакери-самоучки "атакували" телефони українців - паролі ламали на раз: СБУ викрила найбільшу аферу року

Як повідомляв "Знай.ua", українцям після самоізоляції ПриватБанк "заморожує" рахунки, стежать за кожною копійкою: "Не вмирай, бо ти повинен..."

Знай.ua писав, Ощадбанк перестав приймати в українців документи в "Дії": "На Кабмін плювати"