Для всіх українців, які мають відношення до виплат по аліментах, з'явилися важливі новини. Українці хочуть впровадити в країні так звану послугу "саппорт-аліментів". Суть таких виплат в тому, що батько, який не займається дитиною - виплачує другому з батьків середню заробітну плату в своєму регіоні.

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадян на офіційному порталі українського президента president.gov.ua у розділі для петицій.

Аліменти, фото Знай
Аліменти, фото Знай

"Передбачається, що один з батьків, який несе основну фізичну відповідальність за дітей, вносить значну частину наявних своїх ресурсів для підтримки спільних дітей. Витрачає свій час і сили в набагато більшому ступені, ніж інший батько (мати) - який іноді приходить побачити дитину або просто привітати зі святом, відбуваючись мізерними аліментами (так як або неофіційно працевлаштований в Україні, або на заробітках в іншій країні, рейсі та інше).

Дану петицію спрямовано на те, щоб заохочувати справедливе і ефективне врегулювання конфліктів між батьками і прагне звести до мінімуму необхідність судових розглядів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Тому ввести саппорт-аліменти. Тобто, один з батьків, який(а) не займається дитиною - виплачує другому з батьків середню заробітну плату в своєму регіоні. Якщо, хоче зменшити дану суму - підписує договір нотаріально, в якому вказує скільки разів на тиждень він буде водити/забирати зі школи/садка, водити/забирати в ці дні на секції/гуртки/дод.заняття/репетитори. У такому % співвідношенні (кількість днів за договором на тиждень) і зменшити після цього суму.

Дотримання прав дитини на отримання турботи від обох батьків покласти на опікунські ради, дільничних. Дане врегулювання на законодавчому рівні допоможе зменшити розглядів між батьками і зобов'яже обох безпосередньо виконувати батьківські обов'язки (а не коли є бажання або настрій).

Саппорт-аліменти давно введені в Каліфорнії і батьки дітей активно беруть участь в турботах про своїх дітей. За невиконання зобов'язань - не тільки автоматично стягувати суму на користь 2го батька, а й ввести штрафи на користь держави.", - повідомляється в петиції.

Петиція Юлії Шевель, скріншот: president.gov.ua
Петиція Юлії Шевель, скріншот: president.gov.ua

Раніше повідомляли, українці вимагають взяти під контроль ЖЕКи і керуючі компанії - "За невиконання - штраф".

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають терміново підвищити виплати на дітей, до 18 років не дотягнуть: "Потрібно щось їсти".

Знай.uа писав, отримують по 90 тисяч гривень на місяць і не платять в ПФУ: українці вимагають скасувати "податкові канікули" для багатих.