В ефірі телепередачі "Сьогодні ввечері" на телеканалі "Україна 24" колишній керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж вирішив прокоментувати слова глави Кирила Буданова про можливий напад РФ в кінці січня.

Він вважає, що російський уряд таким чином - концентруючи війська біля наших кордонів - намагається підвищити ставки перед переговорами з американською владою. За його словами, Російська Федерація просто не готова до сценарію нападу на Україну.

Український військовослужбовець, фото: Facebook
Український військовослужбовець, фото: Facebook

"Вона ні геополітично, ні військово, ні економічно, ні ментально не готова до такої війни. Тому що будуть гинути не тільки українці, будуть гинути росіяни. Це буде надзвичайно потужний удар по Путіну. Навіть російське суспільство і громадяни Росії не підтримують такий сценарій", - зазначив Микола Маломуж.

Він додав, що це, в першу чергу, саме протистояння між США і Росією, між НАТО і Росією. Однак у цій ситуації важливу роль відіграє і Китай, тому відбувається демонстрація сил в окремих регіонах, включаючи Афганістан, Близький Схід, Іран і Україна.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Це ті точки, які можуть стати театром військових дій", – заявив Маломуж.

Микола Маломуж
Микола Маломуж

Нагадаємо, Дмитро Пєсков заговорив про напад Росії на Україну: "Не зовсім пристойно"

Як повідомляв "Знай.ua", глава розвідки Кирило Буданов оцінив небезпеку нападу РФ на Україну - "Вже цієї зими"

Знай.ua писав, герой ЗСУ після Майдану відправився відразу на Донбас і зважився розповісти правду про 18 лютого 2014 року