Журналіст програми «Джедаі» на каналі 2+2 Максим Хотіленко упродовж двох тижнів активно випробовував автомобіль «Запорожець». Автівку ремонтували, тюнінгували, влаштовували тест-драйв, проте фінальною крапкою в експериментах стала утилізація транспортного засобу. Як зняти авто з обліку і скільки можна отримати за утилізовану машину, дивіться в сюжеті за посиланням.

Запорожець, фото: скріншот з відео
Запорожець, фото: скріншот з відео

Був період, коли Запорізький автомобілебудівний завод вважався найпотужнішим виробником легкових автомобілів. На його рахунку майже 3,5 мільйони «Запорожців». Нині їх випуск зупинено, тепер на автівки чекає не покупка, а утилізація. Саме це сталося із «Запорожцем» 1978 року, який придбали журналісти програми «Джедаі за 170 доларів. Після низки ремонтів виявилося, що автомобіль непридатний і небезпечний для поїздок.

Запорожець, фото: скріншот з відео
Запорожець, фото: скріншот з відео

Для утилізації автомобіля, в першу чергу, необхідно звернутися до сервісного центру МВС.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Утилізація транспортного засобу відбувається на основі заяви від власника. Технологічно ця операція називається зняттям транспортного засобу з обліку у зв'язку з його вибракуванням. Огляд авто не потрібен і є абсолютно безкоштовним», — коментує Руслан Гречановський, начальник територіального сервісного центру МВС.

Запорожець, фото: скріншот з відео
Запорожець, фото: скріншот з відео

Наступний крок — пункт металоприйому. Попередньо спеціально готувати автівку немає необхідності, майстри все зроблять на місці: зафіксують вагу, знімуть резину, скло, обшивку, усі комплектуючі, зріжуть колеса і відправлять під тиск.

Запорожець, фото: скріншот з відео
Запорожець, фото: скріншот з відео

У результаті за переробку старенького «Запорожця» журналісти «Джедаі» отримали 4 838 тисяч гривень. До всього, позитивним моментом в цьому є не тільки зниження ризику ДТП, а й обмеження шкідливого впливу на екологію.

Нагадаємо, "масштабне викриття": у мережі показали фейкові кросовери ЗАЗ

Як повідомляв Знай.ua, "перший в Україні": у Києві засікли найшвидший Bentley в історії

Знай.ua писав, навіть Філіп Кіркоров обзавидується: в мережі показали самий пафосний "Заз" на унікальних номерах