Українець виявив справжній радянський раритет – класичний український автомобіль ЗАЗ-968 "Запорожець".

Культовий "Запорожець" зараз – музейний експонат, а в радянські роки – бажаний сімейний транспорт. Про нього говорили "дешево і сердито", жартували над "горбом", але все одно любили цей знаковий радянський автомобіль. Раніше на них могли їздити десятиліттями, передаючи дітям і іноді, якщо чотириколісний скарб остаточно не розвалиться, навіть онукам.

Автору фото вдалося знайти "Запорожець" ЗАЗ-968, ціна якого зараз коливається в діапазоні від 4000 тисяч до 80000 тисяч гривень, на українських сайтах продажів. На знімку автомобіль вже в жалюгідному стані, кинутий в лісі. Примітно, що машину, судячи з усього, завезли настільки
далеко, що вона залишилася відносно недоторканою: ні фари,
ні лобове скло не розбиті. Та й сам кузов, крім того, сильно забруднений, непоправно корозією не пошкоджений. На лобовому красується кумедний напис: "Їду одружитися"

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Запорізький автомобілебудівний завод шукає нові шляхи розвитку, співпрацюючи з новими всесвітньо відомими компаніями. Так, нещодавно стало відомо, що в 2022 році ЗАЗ почне співпрацю з маркою Mercedes, виробляючи їх автобуси серійно", - написали в hyser.

Варто зазначити, що автомобілі під маркою "Запорожець" випускалися з 1960 по 1994 рік на заводі "Комунар" в Запоріжжі, пізніше перейменованому в ЗАЗ (Запорізький автозавод).

Народність "Запорожця" - в його прізвиськах, що розліталися по країні. ЗАЗ-965 був відомий як "горбатий" - за формою кузова. ЗАЗ-966 і ЗАЗ-968А - як "вухатий" і "чебурашка" через "вуха" системи охолодження мотора. Нарешті, ЗАЗ-968М, вже без "вух", але з щілинами на капоті, поблажливо називали "мильницею".

Нагадаємо, що український "Запорожець" схрестили з німецьким автомобілем Porsche: "Поржець"

Як повідомляв Знай.uа, умільці "схрестили" старенький "Запорожець" і Porsche: Ілон Маск би заплакав

Також портал Знай.uа писав, що "Запорожець" святкує знаменну дату: як створювалося перше українське серійне авто