Для всіх українців, які пов'язані з виплатами та отриманням субсидій, з'явилися важливі новини. Тепер матеріальну допомогу на оплату ЖКП не надаватимуть сім'ям, члени яких ховаються від податкової.

Тепер сім'ї, дорослі члени яких не працюють офіційно, не стоять на обліку в центрі зайнятості і не платять єдиний соціальний внесок, не зможуть отримати субсидію.

Про це стало відомо завдяки повідомленням представників Міністерства соціальної політики України.

Оформлення субсидії, кадр з відео
Оформлення субсидії, кадр з відео

Зокрема, субсидія не дається в таких випадках:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

- якщо у складі сім'ї є працездатні повнолітні громадяни, які за інформацією ДПС або Пенсійного фонду України взагалі не мають жодного доходу;

- якщо не сплачено ЄСВ протягом 3 місяців. Однак, це не стосується військовослужбовців, осіб, звільнених від сплати такого внеску або працівників, за яких не заплатив ЄСВ роботодавець;

- якщо член домогосподарства перебував за кордоном сукупно більше 60 днів.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Також варто нагадати нашим читачам, що домогосподарству відмовлять в отриманні субсидії, якщо сума витрат на оплату комунальних послуг перевищує 15% від загального доходу сім'ї. Хоча людина все ж може звернутися за оформленням державної виплати, і тоді органи соціального захисту прорахують інші критерії, за якими і буде прийнято остаточне рішення.

Спочатку перевіряють відомості про великі валютні операції, про те, чи був придбаний або проданий автомобіль/нерухомість, їздив ця людина за кордон, а ще чи має рахунки або депозити в банках.

Раніше повідомляли, 50% до субсидії, пенсії в 4 тисячі: Марина Лазебна підказала, в чиїх гаманцях стане більше грошей до кінця року.

Як повідомляв Знай.uа, власні "колеса" і дача більше не перешкода для субсидії - кому світить допомога від держави.

Знай.uа писав, мрії здійснюються: керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський купив банк.