Для всіх українських водіїв і пішоходів з'явилися важливі новини. Справа в тому, що громадяни вимагають внести зміни до законодавства стосовно штрафів за порушення ПДР. Українці хочуть, щоб кожен правопорушник знав, що у випадку порушення, на нього точно чекатиме покарання.

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадян на порталі українського президента president.gov.ua.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

"Дозволити громадянам фіксувати відео або фото правопорушення і відправляти ці матеріали через додаток" Дія " в правоохоронні органи, а якщо раз доведуть провину правоохоронні органи, то відправляти відсоток від штрафу особі, яка зафіксувала правопорушення!! Тоді кожен водій не наважиться порушувати правила дорожнього руху знаючи що в будь-який момент можуть зафіксувати його правопорушення!", - пише автор звернення Микола Супрун.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також на порталі українського президента запропонували ввести штраф за порушення ПДР ще й "відсотком" від вартості авто: "Встановити штрафи за порушення Правил дорожнього руху - відсотком від вартості автомобіля. А якщо автомобілю більше 15 років, то сума штрафу повинна бути не менше 200 доларів США, щоб кожне порушення було чутливим для порушника! Зараз же штрафи, що наприклад для водія Таврії і водія порше однакові, і водій на порше з легкістю може оплатити штраф не відчувши покарання!! А для злісних порушників штрафи повинні подвоюватися!".

Петиція Миколи Супруна, скріншот: president.gov.ua
Петиція Миколи Супруна, скріншот: president.gov.ua

Петиція Миколи Супруна, скріншот: president.gov.ua
Петиція Миколи Супруна, скріншот: president.gov.ua

Раніше повідомляли, після ДТП у Харкові з "мажором" на Infiniti пішоходів вимагають убезпечити перевіреним способом: "Його б там не було".

Як повідомляв Знай.uа, українці пропонують терміново змінити ПДР і посилити покарання за наїзд на пішоходів: "Максимальною санацією...".

Знай.uа писав, нові ПДР і штрафи за їзду на сігвеях і самокатах - у Раді ініціювали "санкції" для власників електротранспорту.