Українцям знову розповіли про афери, і пов'язані вони цього разу з покупкою товарів в Інтернеті. Як не попастися на прийом в магазинах.

Про це стало відомо завдяки новому сюжету в програмі "Твій день" на телеканалі 1+1. Експерти дали кілька порад, як не попастися на прийом аферистів.

Всі чули про хлопця з міста Дніпро, який організував злочинну схему, і за три роки обдурив українців на три мільйони гривень. На сторінці в Instagram вони публікували брендовий одяг, який нібито продавали, а після отримання грошей від клієнтів просто пропадали.

Тільки за 2020 рік інтернет торгівля зросла на 40%, і це число продовжує зростати, як і кількість шахраїв в даній сфері.

Аферисти, фото: скріншот з відео
Аферисти, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Ведучі прочитали кілька історій українців, яких обдурили на гроші в мережі.

"Замовила черевики, 320 гривень, аванс внесла 100 гривень на карту, гроші взяли і пропали. На зв'язок більше не виходили" - розповіла Анна Шведова.

"У Facebook багато подібних магазинів. За добу 12 моїх знайомих скупилися на 500 гривень з людини, разом 6 тисяч гривень" - історія Євгенії Макаренко.

Експерт вирішив розповісти, як не потрапити в прийом аферистів.

Аферисти, фото: скріншот з відео
Аферисти, фото: скріншот з відео

Спочатку потрібно зрозуміти, на якому сайті ви робите покупку. Тобто це платформа, про яку Ви знаєте, або маловідомий. Якщо ціна низька, то це може бути підробка, не якісний товар, або вас просто обдурять на гроші.

Далі потрібно перевірити сайт на відгуки, чи є вони взагалі. Ну, і звичайно ж момент з передоплатою. У неперевірених магазинах на це погоджуватися не варто.

Нагадаємо, що шахраї за вами стежать: з картки "Приватбанку" вкрадено 46 тисяч гривень

Раніше повідомляли, що обiцяли машину на ходу, приїхало незрозуміло що: як захиститися від шахрайства при покупці автомобіля в Інтернеті

Також, нi грошей, ні квартири: Українка викрила схему забудовників, залишили без житла сотні людей