Не пройдеш сканування – не потрапиш до зали

Сьогоднішнє пленарне засідання стало свого роду "пробником" запровадженого нещодавно нового режиму. Як повідомляють народні обранці, саме з 16 листопада усі дороги до сесійної зали відтепер пролягають через певні пункти пропуску. Це – перше пленарне засідання, на яке не будуть пускати невакцинованих депутатів або депутатів без актуального ПЛР-тесту. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Де пред'являють та хто платить за тести?

А потрапити до зали засідань Парламенту зможуть лише ті депутати, які пред'являть документ, що підтверджує отримання вакцинації від COVID-19 (1 або кількома дозами) або ж негативний результат тестування методом ПЛР.

Для тих, хто прибув до Парламенту на авто, першим пунктом перевірки COVID-документу є парковка.

"Сьогодні для того, щоб зайти в Комітети, я спочатку заїжджав на парковку – показував і перепустку, і сканувал в "Дії" мій сертифікат вакцинації. Інакше б мене не пустили в Комітети – а з Комітету, відповідно, і до Верховної Ради", - розповідає Голова підкомітету з питань освіти впродовж життя та позашкільної освіти Роман Грищук.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Верховна Рада - фото otak.news
Верховна Рада - фото otak.news

Тим же, хто заходить до будівлі Верховної Ради через центральний вхід, теж обов'язково проходять "сканування" на пункті пропуску.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Про це повідомив Член Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС-Східні сусіди Роман Лозинський.

"Сьогодні – перший день, коли депутатів пропускають в Раду лише з тестом або сертифікатом", - написав у пості перший заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Роман Лозинський.

Українці на цю новину відреагували майже миттєво.

І найголовнішим від громадян стало питання фінансування цих заходів в Парламенті. А саме – "Хто платить за тести для народних депутатів?".

"Кожен особисто. Коштами платників податків не покривають", - відповів нардеп Роман Лозинський у себе на сторінці.

Як підкреслюють парламентарі, сертифікат вакцинації та негативний ПЛР-тест народним депутатам доводиться пред'являти по кілька разів на день – навіть, якщо хтось з них просто захоче вийти з будівлі на перерву.

Верховна Рада, нардепи і планшети - фото Знай.ua
Верховна Рада, нардепи і планшети - фото Знай.ua

Варто додати, що аналогічні документи при проходженні до будівлі ВРУ мають надати також журналісти та інші відвідувачі.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що сотні шкіл стали "заручниками" цін на опалення: економлять карантином – в Раді вимагають дій МОН.