Для українців, які ретельно стежать за політичними процесами у Верховній Раді, з'явилися важливі новини. Екс-спікер українського парламенту позафракційний депутат Дмитро Разумков планує будувати свою партію на базі об'єднання "Розумна політика".

Про це стало відомо завдяки заяві Дмитра Разумкова в ході брифінгу у Верховній Раді в середу, 17 листопада.

Дмитро Разумков - фото з Фейсбук (Д.Разумкова)
Дмитро Разумков - фото з Фейсбук (Д.Разумкова)

"партію створювати будемо. Про це говорилося вже не раз. Сподіваюся, що в ній буде достатня кількість людей, готових боротися з труднощами", – сказав Разумков.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Парламентарія запитали, чи немає у його об'єднання мети "відкусити" частину монобільшості, щоб у фракції не було можливості самостійно голосувати за закони. Разумков відповів: "На відміну від наших колег, у нас немає бажання нічого ні від кого відкушувати, в тому числі від бюджетного пирога".

Згідно фотокопії, опублікованій на його сторінці, членами цього МФО стане 21 член фракції "Слуга народу" (Володимир Козак, Василь Мокан, Роман Соха, Неллі Яковлєва, Оксана Дмитрієва, Валерій Божик, Дмитро Микиша, Артем Дмитрук, Ольга Саладуха, Олег Воронько, Олександр Бакумов, Ольга Коваль, Дар'я Володіна, Михайло Новіков, Роман Бабій, Аліна Загоруйко, Костянтин Касай, Дмитро Гурін, Михайло Крячко, Євген Петруняк, Іван Юнаков), двоє представників "Батьківщини" Андрій Ніколаєнко, Володимир Кабаченко), а також позафракційний нардеп Людмила Буймістер.

Пізніше стало відомо, що Володимир Кабаченко відмовився від участі в МФО Разумкова. А у вівторок, 16 листопада, віце-спікер парламенту Олександр Корнієнко на пленарному засіданні офіційно оголосив про створення у Верховній Раді МФО "Розумна політика".

Раніше повідомляли, нардепи зі "Слуги народу" обрали нового голову, і це не Микола Тищенко: єдиний кандидат.

Як повідомляв Знай.uа, топ гучних дій Дмитра Разумкова на посаді спікера парламенту: санкції за кнопкодавство, "анти-спамний" закон і мандат за ДТП "підшофе".

Знай.uа писав, Дмитро Разумков опублікував список "Розумної політики": хто увійде в об'єднання колишнього спікера Ради.