Ціни на продукти в Норвегії та Кропивницькому порівняли журналісти проекту «Твій день» на телеканалі «1+1».

З Норвегії огляд цін послала Олена Осауленко. Глядачка поділилася, що яйця у них можна купити у спеціальних пристроях та без продавців, а великих ринків у країні взагалі немає.

Три десята яєць у Норвегії обійдеться у 165 гривень. Щоб їх купити, у спеціальній вітрині у блокнот треба вписати дату, кількість і поставити підпис.

Овочі та фрукти в норвкезькому містечку можна придбати в маленькому магазинчику на околиці. 250 грамів винограду коштує 75 гривень, кабачки – 45 гривень, огірки – 15 гривень за штуку. Капуста коштує 60 гривень, три цибулини – 30 гривень, броколі місцевого виробництва (поштучно) – 45 гривень, цвітна капуста (поштучно) – 60 гривень, морква – 60 гривень. Всі продукти в упаковці, багато що продається поштучно.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Друге відео надіслала Марія Моїсеєва із Кропивницького, щоб порівняти, скільки коштує капуста в українському обласному центрі, і наскільки відрізняються ціни на продукти від норвезьких.

Курячі яйця в Україні – від 28-34 гривень за десяток, картопля – 10 гривень за кілограм, цибуля – 12 гривень за кілограм. Цвітна капуста – 20 гривень за кілограм, броколі – 30 гривень за кілограм, солодкий перець – 18 гривень за кілограм. Капуста – 8 гривень за кілограм, огірки – 50 гривень, помідори – 30 гривень за кілограм.

За кілограм гранатів просять 70 гривень, груш – 50 гривень, хурма – 40 гривень, виноград – по 50 гривень.

Скрін, відео YouTube ціна в Норвегії
Скрін, відео YouTube ціна в Норвегії

Нагадаємо, в галузі енергетики у нас немає ринку - у нас базар, - Руслан Бизяев. Що у нас в основному споживається? Газ, електроенергія і все те, що ми називаємо енергоносіями.

Як повідомляв "Знай.ua", замість кубометрів - кіловат-година: як нова система обліку газу вплине на оплату

Знай.ua писав, 823 долари на рік: українцям розповіли, як шкідлива звичка позбавляє їх 15% доходу, ціни на сигарети у світі