На сторінці в соціальній мережі Instagram дружини глави держави Володимира Зеленського, першої леді Олени Зеленської, з’явився новий допис, присвячений її ініціативі з розширення безбар’єрного простору в Україні.

«Ми живемо серед неоднакових людей – у всіх свої погляди, життєві історії, страхи та мрії. Різноманітність світу красива, і її потрібно приймати. Немає поділу на «інакших», є розуміння, що ми різні, але рівні», - наголосила перша леді.

Вона також нагадала, що сьогодні, 16 листопада – Міжнародний день толерантності.

Скрін, Instagram Зеленська
Скрін, Instagram Зеленська

«Саме ця риса, на мій погляд, є запорукою гармонії у наших відносинах і взаємодії. Ми толерантні, коли поважаємо право іншої людини бути такою, яка вона є. Зважаємо на її потреби, навіть якщо вони не збігаються з нашими. Приймаємо, а не намагаємося переробити. Не дивимось на вік, колір шкіри, походження, національність, бо найголовніше – всередині», - додала Зеленська.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Олена Зеленська, instagram.com/olenazelenska_official
Олена Зеленська, instagram.com/olenazelenska_official

На думку першої леді України, толерантність – це також про культуру спілкування, коли ми не ображаємо людину некоректними висловлюваннями. Для тих, хто не знає, як правильно сказати чи написати, існує «Довідник безбар’єрності». Завдяки йому можна оперувати безбар’єрною мовою – мовою без образ, яка поважає гідність людини.

Раніше ми писали про те, що Володимир Зеленський обнадіяв наляканих українців у "червоних" зонах: "Спостерігається стабілізація"

Нагадавши, нардепи зі "Слуги народу" обрали нового голову, і це не Микола Тищенко: єдиний кандидат

Як повідомляв Знай.uа, в "Дії" доступні нові сертифікати: оновіть і перевірте

Також портал Знай.uа писав, що українці вимагають відкрити школи: тисячі батьків ризикують роботою, а на нянь "спустили" всі збереження – назрівають масові протести