Експерти прогнозують подорожчання яблук вже до кінця 2021 року.

На даний момент середня ціна за кілограм яблук становить 9,78 гривень, але за словами аналітика Українського клубу аграрного бізнесу Світлани Литвин, вже в найближчі місяці вартість сезонного фрукта злетить до 14-15 грн/кг.

Експерт зазначила, що урожай яблук цього року хороший, і на ринок надійшла їх достатня кількість. Але, справа в тому, що ці фрукти не призначені для тривалого зберігання, відповідно вартість на них знизили, що призвело до зльоту цін на більш якісні яблука.

Також Світлана Литвин додала, що в міру того, як буде зменшуватися пропозиція яблук з нетривалим терміном зберігання і реалізується продукція по холодильних складах, ціна на фрукт буде рости.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Ці протилежно спрямовані тенденції і дають зростання середньої ціни на яблука. Однак доброю новиною є той факт, що вона буде нижче торішньої десь на 20% і ближче до новорічних свят становитиме близько 14-15 грн/кг", - повідомила аналітик.

Раніше ми писали про те, що полуниця з пліснявою, чорні банани, а також прострочена кава: Максим Несміянов показав українцям всю правду про популярний супермаркет

Нагадаємо, пам'тка для Тищенка та слуг народу: як зросли ціни на м'ясо, яйця та алкоголь у 2021 році

Як повідомляв Знай.uа, в Україні подорожчає інтернет: скільки українці платитимуть за користування мережею

Також портал Знай.uа писав, що ціна продукти "злетять" перед Новим Роком: скільки коштуватиме борщ, олів'є та фрукти