З початком запровадження сертифікатів про вакцинацію від ковіду деякі нечисті на руку громадяни почали виробляти та продавати підробки. Майже кожного дня можна почути, як стражі порядку ловлять шахраїв та припиняють існування центрів, які збуваються фальшиві сертифікати.

В понеділок, 15 листопада, на офіційній сторінці facebook МВС України з’явився щотижневий інформаційний допис, щодо протидії фальшування та використання підробленої COVID-документації.

Так за тиждень що минув, поліцейськими було розпочато 103 кримінальні провадження, а також було оголошено 15 підозр у вчинені кримінальних правопорушень. 11 проваджень вже скерували до суду.

Статистика, facebook.com/mvs.gov.ua
Статистика, facebook.com/mvs.gov.ua

В дописі в черговий раз нагадується про те, що за підробку та використання фейкових сертифікатів, які засвідчують щеплення, та ПЛР-тестів – передбачена кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, що на початку поточного місяця Верховна Рада ухвалила за основу документ, що передбачає посилення відповідальності за фальсифікацію COVID-документів, а саме від 17 до 34 тисяч гривень штрафу за користування фальшивим сертифікатом або обмеження волі до 2 років. За внесення до офіційних документів неправдивої медичної інформації – від 34 до 68 тисяч гривень штрафу або позбавлення волі до двох років. За штампування фальшивих документів на продаж – від 85 до 170 тисяч гривень штрафу чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Знай.ua нагадує: У "Дії" доступні нові сертифікати: оновіть та перевірте

Як раніше повідомляв Знай.ua: Зник запис, помилки в номері й неуважність лікаря: експерти пояснили, чи можна отримати сертифікат в "Дії" попри всі збої

Також Знай.ua писав: За допомогою паперового паспорта можна змінити місце реєстрації в "Дії": алгоритм дій